Sivu 10/11
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 15.12.2012 04:11
Kirjoittaja Jeppe
Jottei tulisi niin paljon tiskiä, eri kattiloista ja kokkausten vaiheista niin tekisin hieman eri tavalla Nipsun keiton.
Alottaisin ruskistamalla jauhelihan, ensimmäisenä suoraan kattilaan.
Sitten lisäisin vettä, mausteet (luemikuutio) ja pilkotut perunat.
Lohi kannattaisi lisätä ihan viimeiseksi, eli kerman jälkeen. Sillä kuumassa keitossa lohi kypsyy hetkessä ja säilyttää kosteudensa. Sillä eihän kukaan halua kuivaksi kypsytettyä lohta syödä? Paitsi tietysti jos keiton tarjoaa raskaana olevalle naiselle.
Tuo resepti, onko se ihan Nipsun omaa käsialaa? Olen kyllä kuullut lohikeitosta ja jauhelihakeitosta. Mutten koskaan sen sekoituksesta. Olenko missannut jotakin?
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 29.12.2012 14:08
Kirjoittaja Japp
Vadelma-valkosuklaakakku
Tein tätä kauan sitte, mut aattelin laittaa nyt tänne, et voitte uutenavuotena tehdä
Mun lemppari juustokakku at the moment, tästä tykkää kaikki, varsinkin vadelma pinnalla
Päälle:
Soseutettua vadelmaa maun mukaan, väh. ainakin pakastepurkillinen
2-3 liivatelehtee
Itse käytän AINA hyytelökakuissa pohjana pussillista jyväshyvä kaurakeksejä, suosittelen kyl samaa muillekki, ei siin liikaa keksiä tuu..
Mut tosiaan paras kakku
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 31.12.2012 15:49
Kirjoittaja Japp
Jappimainen pizza
5 dl jauhoja
0,5 tl suolaa
4 tl leivinjauhetta
4 rkl öljyä
2 dl kylmää vettä
Kaulitse pizzapohja, laita päälle pastakastiketta ja pestoa. Ripistele vielä siihen chilimausteseosta ja pizzamaustetta. Sen jälkeen hillitysti juustoraastetta.
Laita sitten täytteeksi hyvin maustettua jauhelihaa puoleen pizzaan (maustamisohje hyvään lihaan jauhelihakastikereseptissä jossain täällä
) Jauheliha ei pakollinen, olen usein laittamatta mutta nyt laitoin puoleen..
Sitte paprikapalasia paljon, se on hyvää. Sitten hieman punasipulia. Sitten ananasmurskaa melko reippaasti. Sitten kirsikkatomaatteja viipaloituna siisteihin riveihin. Kruunaa koko komeus mozzarellaraasteella (tai aidolla mozzarellalla.) Laita vielä päälle vähän chilimaustetta (Chili explosion)
Paista uunissa, jossa lämpöä 225 astetta. Ota uunista ja nauti kylmän maidon kanssa uskomaton nakuelämys
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 10.1.2013 19:39
Kirjoittaja Jeppe
Villivarsa-Japp kirjoitti: Ota uunista ja nauti kylmän maidon kanssa uskomaton
nakuelämys
Vai että pizzaa ja kylmää maitoa, nakuna
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 13.1.2013 11:19
Kirjoittaja Japp
Japsulin synttärikakku
Jos haluatte viettää mun synttäreitä ni tässä sitte ohje teille kakkuun
))))€
6 munaa
1,5 lasia sokeria
1 lasi vehnäjauhoja
0,5 lasia perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Paista 175- asteisessa uunissa niin kauan, ettei tikkuun enää tartu taikinaa..
Kumoa, leikkaa kolmeen osaan, älä pese vielä paistovuokaa
Käytän nykyään pelkästään niitä maustettuja rahkoja, ku ne on niin ihania :o Tässä oli välissä 1 purkki kermaa, 1 purkki tuorejuustoa ja 1 purkki sitruunarahkaa ja 8 liivatelehtee.. Sitte jaoin ton kahteen osaan, ja toiseen vadelmia kaks Pirkan pakastepussillista (ei oo enää omia, ärsyttävää ku pitää keittää ne
) ja toiseen mansikoita, tais siinä olla kaks pakastepurkkia, mutta marjathan on hyviä
Siihen vattutäytteeseen oli pakko laittaa sokeria ku oli niin kirpakka, mut mansikkaan ei!
Kostuttele jollain vissyllä tai maidolla tai jollain, ja tosiaan täytetään vuokaansa ku ne täytteet on niin litkuja..
Tässä on ne täytteet
Tässä se kakku on aamulla hyytyneenä
Ja marjoilla koristelin, milläs muullakaan
Tässä se on melkein valmiina, siistin vähän paremmaksi viel kermoja ton jälkeen.. En osaa edelleenkää pursottaa xD eli laitan vaan sen kerman
Tuossa valmiin kakun taustalla itseasiassa näkyykin seuraava juttu, mistä mulla ei oo ollenkaan kuvaa kun se on valmis. No siitä näätte sen valmiina xD
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 13.1.2013 11:25
Kirjoittaja Japp
Hedelmäpiirakka
Tässä on kyl paras piirakka miesmuistiin, vaniljakastikkeen kanssa.
MURUSEOS:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa
POHJATAIKINA:
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna
TÄYTE:
2 prk ananaspaloja
2 prk persikanpuolikkaita
2 prk päärynöitä
2 tölkkiä sitruunarahkaa
1 tölkki vaniljarahkaa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
PINNALLE:
noin 1/3 muruseoksesta
Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula.
Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan.
Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna.
Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.
Asettele taikinan päälle hedelmät.
Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri.
Kaada seos piirakan päälle.
Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Ei oo kuvaa valmiista piirakasta, näätte siitä pienen osan yläpuolella olevassa reseptissä ;D
Asettelin näit hedelmii hirveen kauan hienosti, enhän mää tajunnu et ei niitä ees näy sieltä alta xD
Mutta yli puolituntia siis käytin noitten leikkaamisen ja asetteluun
Uuniin menossa. nam
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 19.1.2013 23:17
Kirjoittaja fakki
Tein tällästä kiinalaista broilervuokaa vähän itse sovellettuna.
Ohje
500g broilerisuikaleita
400g Sweet & Sour purkki
3rkl soijakastiketta
2rkl maissitärkkellystä
1 paprika
1 porkkana
1. Laita broilerisuikaleet kippoon ja sinne sekaan soijakastike ja maissitärkkelys ja sekota.
2. Leikkaa paprika ja porkkana, itse tein porkkanasta renkaita ja paprikasta kuutioita.
3. Laita broilerisuikaleet soijakastikkeen ja maissitärkkelyksen kanssa paistinpannulle (en löytänyt wokki pannua)
4. Ota broilerisuikaleet pois, kun ne ovat valmiina ja kuullota kasvikset.
5. Laita broilerit takaisin ja kaada sweet ja sour purkki sekaan.
6. Kiehauta ja hauduta muutama minuutti
Tein myös extrana curryriisiä ihan perus ohjeella.
Ihan hyvää, toi kastike on tosi makeaa ja se tekee tuosta hyvän.
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 27.1.2013 21:02
Kirjoittaja Yarmo
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 31.1.2013 14:24
Kirjoittaja Yarmo
Makaroonilaatikko!
- 1 isosipuli
400 g naudan jauhelihaa
mustapippurirouhetta
suolaa
paprikajauhetta
400 g makaroonia
2 kpl lihaliemikuutiota
vettä
munamaito:
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
mustapippurirouhetta
200 g juustoraastetta
Keitä makaroonit miltei kypsiksi väljässä lihaliemikuutioilla maustetussa vedessä. Kuullota sipulit ja ruskista jauheliha. Mausta makusi mukaan.
Sekoita jauheliha ja makaroonit keskenään ja lisää joukkoon osa juustoraasteesta. Kaada isoon uunivuokaan ja kaada munamaitoseos päälle.
Ripottele päälle juustoraaste ja paista uunissa 200 asteessa n. 40 min.
Bonuksena ripottelin Koskenlaskijajuustoa ennen uuniin laittoa. Vinkiksi että laittakaa ne hieman pintaa
syvemmälle!
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 25.2.2013 16:12
Kirjoittaja Japp
Helpot suklaakeksit
N. 20 kpl
150 g margariinia
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 ½ rkl kaakaojauhetta
Laita uuni kuumenemaan 175c.
Sekoita jauhot, leivinjauhot, kaakaojauhe ja vaniliasokeri.
Vaahdota sokeri ja rasva.
Lisää vaahtoon kananmunat ja jauhot.
Nostele leivinpaperille pieniksi keoiksi. Leivokset leviävät uunissa joten jätä väliä.
Anna suklaakeksien kypsyä uunissa noin 15min
Näihin kekseihin kaikilta löytyy kotoa ainekset, ja lopputulos: hyviä perinteisiä suklaakeksejä. Ihanaa maidon kanssa, ja kannattaa jättää vähän pehmeiksi keskeltä niin UH
Palaa herkästi niinku kaikki keksit eli varokaas =)
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 26.2.2013 21:27
Kirjoittaja Japp
Hillakakku
Tein ekaa kertaa elämässäni hillakakkua, hyväähän se oli, ainut puute oli ettei hilloja ollut täytteessä tarpeeksi.
Ei oo nyt kyllä parempaa kuvaa anteeksi
Pohjan ohje on täällä kokkinurkassa, ihan perus sokerikakkupohja. Esim. siinö vadelmakakussa ainakin se on. Ja mun synttärikakussa. Paiston vaihtelun vuoksi neliönmuotoisessa silikonivuuassa, jonka sain rippilahjaksi
Täyte:
Hilloja (mulla koko kakkuun meni 3 rasiaa, sanoisin että neljä kannattaa käyttää)
1 prk vaniljakastiketta vaahdotettuna (flora)
1 prk kermaa (flora)
2 sitruunarahkaa
Koristelin reunoja mariannerouheella, siitä kans tuli lisämakua. Päällä ihan niitä hilloja ja sokerikiille..
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 26.2.2013 22:57
Kirjoittaja Jeppe
Wohoo Woopies-keksit kokeilussa!
Taikina
60 g voita
1 ¼ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
2 ½ rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
¾ dl kevytkermaa
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa soker ja voi vaahdoksi ja lisää kananmuna. Siivilöi kuivat jauheet vaahdon sekaan, sekoita kevyesti ja lisää vuorotellen kerma ja jauhot. Jos haluaa todella makeita (ja tummia) keksejä kannattaa suosia tummaa kaakaojauhetta. Itse taidan tehdä juhlia varten satsin normaaliin kaakaoon. Väri on vaalea muttei niin voimakas.
Kaada taikina pursoituspussiin. Pursottamista helpottaa jos käytät pyöreää tyllaa. Näin saat tasaisen pyöreitä nokareita taikinaa. Taikina leviää melkoisesti joten kannattaa varata hyvin tilaa taikinanokareille. Muista tehdä jokaisesta nokareesta lähes saman kokoisia, helpottaa yhdistämistä!
Pistä 175 asteiseen uuniin, 7-10 min, uunin keskitasolla. Anna keksit viileentyä rauhassa ennen irroittamista, muuten saattavat mennä rikki.
Täyte
Vaahtokarkkeja tai kaupasta saatavaa valmista vaahtokarkkitahnaa
Levitä ohut kerros tomusokeria lautaselle tai leikkaa lautasen kokoinen leivinpaperi. Pistä puolikas keksi lautaselle ja pistä päälle yhden vaahtokarkin. Vaahtokarkit lämpenee hyvin mikrossa jolloin ylin keksin voi painaa kevyesti kiinni. Mikro 170w 10-15sek riippuen vaahtokarkista.
Anna viileentyä hetken ja tarjoa!
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 1.3.2013 11:25
Kirjoittaja Japp
VOHVELIT
3 kananmunaa
4 dl maitoa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
50-100 g voisulaa tai kermaa
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten liemeen. Lisää voisula tai kerma. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista vohvelipannulla vohveleiksi. Tarjoile kuumina esim. mansikoiden tai mansikkahillon ja kermavaahdon kera.
HYVÄÄÄ MANSIKAN KANS!!
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 5.3.2013 19:33
Kirjoittaja Japp
Pullaa tein samalla reseptillä mikä täällä löytyy jo
Nam
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 28.3.2013 18:20
Kirjoittaja Japp
Mäki tein näitä mitä jeppe
Hyviä tuli, teen toistekki ehdottomasti!!
100g voita
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljajauhetta
1 dl maitoa
Vatkaa sokeri ja voi, sitte lisää kananmuna.
Lisää joukkoon kaikki muut ja vatkaa sekaisin
Tunge iso muovipussi tai pursotinpussi isoon kannuun, ja lätki taikina sinne (siisti tapa täyttää pussi)
Sitte pursottele kökköjä pellille, paista 175-asteessa noin 10 min, saattaa mennä vähemmänki
Täytteeksi laita pari vaniljarahkapurkillista kuppiin ja möyhennä pari kolme Pätkistä sekaan, sivele jäähtyneeseen keksiin ja kansi päälle
Voit myös yrittää koristella noi vähä hienommin kun minä
Täytön jälkeen laita jääkaappiin ja säilytä muutenkin siellä. Siellä toi täyte jähmettyy eikä pursua ku niitä syö! Anna ennen syöntiä puol tuntia olla ainaki
Haastan rambon leipomaaan MARS!
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 28.3.2013 18:30
Kirjoittaja Japp
^noiden lisäksi tein tällästä, en oo kyl maistanu ees viel mut uskon et on hyvää
Pääsiäiskakku
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
1/2 dl sitruunamehua
2 dl kookoshiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rasia (200 g) appelsiinituorejuustoa
1 rkl voita sulatettuna
3 rkl tomusokeria
Appelsiinimehua
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (Ø 24 cm).
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.
Sekoita joukkoon sitruunamehu, kookoshiutaleet ja jauho-leivinjauheseos.
Kaada taikina vuokaan.
Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 35 min.
Irrota vuoan reuna varovasti jäähtyneen kakun ympäriltä ja nosta kakku tarjoiluvadille.
Sekoita kuorrutuksen aineet; lisää appelsiinitäysmehua lusikallinen kerrallaan, kunnes seos on sopivan notkeaa. Levitä kuorrutus kakun päälle.
Tajusin muute just, et en sulattanu voita kuorrutteeseen xD laitoin sellasen möhkäleen vaan sinne
Hyvin se sekottu
Edit. Hyvää oli!! Raikkaan sitruunaista
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 6.4.2013 12:36
Kirjoittaja Japp
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 21.4.2013 19:18
Kirjoittaja dottis
Mozzarella-aurinkokuivattu tomaatti -salaatti
1 pussi jääsalaattia
1 pussi lollorossosalaattia
rucolaa
aurinkokuivattua tomaattia viipaleina
päärynää kuutioituna
mozzarellaa (buffalo- tai pehmeää lehmänmaitomozzarellaa)
saksanpähkinöitä
balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä
Pese rucola huolellisesti ja pyörittele se oliiviöljyssä ja balsamiviinietikassa. Sen jälkeen sekoita kaikki ainekset keskenään
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 21.4.2013 19:23
Kirjoittaja dottis
Persikka-vadelmapiirakka
Pohja
3 1/2 dl jauhoja
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
Täyte
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
150 g ranskankermaa
100 g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
4 dl vadelmia
persikan viipaleita
Murusta kylmä voi, sokeri ja jauhot keskenään sormin. Ota noin 1 1/2 dl muruseosta erilleen ja painele loput pyöreän piirakkavuoan pohjalle.
Paista pohjaa noin 10 minuutin ajan 175 asteessa.
Valmista täyte vatkaamalla täytteen ainekset - marjoja ja persikkaa lukuunottamatta - keskenään. Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. Levitä vadelmat ja persikat täytteen päälle. Murustele lopuksi erilleen otettu muruseos koko piirakan päälle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35-45 minuutin ajan.
Ja hyvää tuli! Nyt olen viikon sisällä tehnyt tätä jo kaksi kertaa, nam!