Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 12.11.2012 18:21
Hirvenpaistia.
Hanki kauppasi tuoretiskiltä 1-2kg painoinen hirvenpaisti kappale. Lihan ollessa tuore se täytyy suolata ja maustaa ensiksi. Ripottele merisuolaa, mausteita (pippuria, yrttejä) ja hiero nämä tiivisti lihan pintaan. Siirrä maustettu liha uunivuokaan ja kääri se elmukelmulla. Lihan tulee olla suolassa noin vuorokauden, joten anna sen vetäytyä rauhassa jääkaapissa 24h.
Ennen paistamista poistetaan elmukelmu. Ripotellaan päälle grillauskastiketta sekä pari nokaretta voita.
Uunin tulee olla 175 asteessa, ja riippuen lihan koosta nyrkkisääntönä yksi kilo per yksi tunti.
Lisää vuokaan noin puoli desiä vettä ja vuoraa koko komeus foliolla.
Oma lihani oli noin vajaan kahden kilon painoinen, joten pidin lihaa uunissa 2,5h ja puoli tuntia vetäytymistä varmistaakseni ettei liha ole mistään kohtaa sitkas.
Lihan ollessa uunissa voidaan valmistaa kastike.
Kattilaan pari nokaretta voita. 1-2 rkl jauhoja, kiehauta. Lisää 3-4dl maitoa ja maidon ollessa tarpeeksi kuumaa lisätään juustoa oman maun mukaan. Itse käytin lähes puolipakkaa ja oli kyllä erinomaista varsinkin kun pitää koskenlaskijasta.
Liha näyttää paistamisen jälkeen tältä.
Hanki kauppasi tuoretiskiltä 1-2kg painoinen hirvenpaisti kappale. Lihan ollessa tuore se täytyy suolata ja maustaa ensiksi. Ripottele merisuolaa, mausteita (pippuria, yrttejä) ja hiero nämä tiivisti lihan pintaan. Siirrä maustettu liha uunivuokaan ja kääri se elmukelmulla. Lihan tulee olla suolassa noin vuorokauden, joten anna sen vetäytyä rauhassa jääkaapissa 24h.
Ennen paistamista poistetaan elmukelmu. Ripotellaan päälle grillauskastiketta sekä pari nokaretta voita.
Uunin tulee olla 175 asteessa, ja riippuen lihan koosta nyrkkisääntönä yksi kilo per yksi tunti.
Lisää vuokaan noin puoli desiä vettä ja vuoraa koko komeus foliolla.
Oma lihani oli noin vajaan kahden kilon painoinen, joten pidin lihaa uunissa 2,5h ja puoli tuntia vetäytymistä varmistaakseni ettei liha ole mistään kohtaa sitkas.
Lihan ollessa uunissa voidaan valmistaa kastike.
Kattilaan pari nokaretta voita. 1-2 rkl jauhoja, kiehauta. Lisää 3-4dl maitoa ja maidon ollessa tarpeeksi kuumaa lisätään juustoa oman maun mukaan. Itse käytin lähes puolipakkaa ja oli kyllä erinomaista varsinkin kun pitää koskenlaskijasta.
Liha näyttää paistamisen jälkeen tältä.