Sivu 11/11

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 24.4.2013 19:17
Kirjoittaja Japp
Kuva

SIMA

4 l vettä
250g fariinisokeria
250g sokeria
Pari sitruunaa
Pari limettiä
Pari appelsiinia
Nokare hiivaa

Lämmitä vesi kuumaksi, sankon pohjalle viipaloidut hedelmät ja sokerit. Kaada vedet päälle ja odota että haalenee. Lisä hiiva ja anna olla kannen alla vuorokausi. Pullota, laita kylmään.
Tein ton ohjeen kaksinkertasena x3 eli kolme sankoo xD

Oijoi tulee hyvää, ei kannata pelkkiä mehuja käyttää :)))€

Kuva
Kuva
Kuva

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 24.4.2013 21:12
Kirjoittaja Jeppe
Samalla reseptillä mentiin täälläkin! Tuosta yhdestä satsista saa siis 4l simaa mikä ainakin meillä on riittävästi :)

Simaa ei ole pakko pullottaa ja laittaa jääkaappiin, huonelämmössä sima valmistuu muutamassa päivässä. Tämä siis vinkkinä matti myöhäselle. Itse päätin pestä limupulloja, ja kaataa sima huomenna sinne. Näin ei pääse paine kohoamaan hirveästi kun korkit jättää kevyesti vaan kiinni :)

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 27.4.2013 17:11
Kirjoittaja Japp
Mulla valmistu päivässä :pokeri:
Rusina nousi pintaan yön aikana, maistoin ja oli ihanaa <3 limetti nam nam

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 28.4.2013 17:33
Kirjoittaja Jeppe
Valmistuminen voi mennä myös nopeammin. Itse jouduin nyt nostamaan pullot jääkaapista takaisin huonelämpöön. Meillä on jääkaappi melko kylmällä eikä hiiva näinollen oikein käy. Eli nostin ne valmistumaan nyt huoneenlämpöön ja nostan ne jääkaappiin takaisin kun kaikki rusinat on noussut pintaan.
Toinen kikka on lisätä pulloihin vähän enemmän sokeria ja jättää jääkaappiin valmistumaan.

(Ja nyt on myös loput rusinat lähtenyt liikkeelle) :ylos:

Muistathan että kun sima on valmis (rusinat nousseet pinnalle) sima säilyy jääkaapissa viikon.

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 18.5.2013 18:12
Kirjoittaja Japp
Kuva

Perus vadelma-sitruunakakku synttäreille :japp:
Mukavan kirpakkaa, sokeria ei tarvi lisäillä juuri yhtään.
Jotain tän tyyppistä ehkä vuoden päästä mun juhliin? :ylos:
Ainakin teen 3 suklaan juustokakkua ja valkosuklaa-vadelma juustokakkua. Haittaaxe jos kahdessa on vattua?

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 25.5.2013 20:59
Kirjoittaja Japp
Kuva

Pannaria marjojen kaa :japp:
Jeppe laitto reseptin monta vuotta sitte tonne alkuun, varmaan samanlainen tääki on. Paitsi rasvassa ei oo säästelty ;) eikä sokerissa

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 19.6.2013 20:24
Kirjoittaja Jeppe
Tonnikala-Katkarapu piiras

Kuva

Pohja
150 g voita tai margariinia
1 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 prk maitorahkaa

Täyte
1 prk tonnikalaa (vedessä)
100g katkarapuja
1tl sitruunapippuria
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
2,5dl raastettua juustoa

Koristeluun
Vesikrassia tai rucolaa

Paistetaan pohja 200 asteessa kunnes se on saanut kevyesti väriä, lisätään täyte ja paistetaan 150 asteessa (10-15 min) tai kunnes pinta on saanut väriä. Nautitaan raikkaan salaatin kanssa.

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 19.6.2013 20:48
Kirjoittaja Jeppe
Ihanan helppo mustaherukka sorbetti

Kuva

200 g mustaherukoita
1 dl sokeria
3 rkl vettä
2 kananmunanvalkuaista

Kaada vesi, mustaherukat ja sokeri kattilaan, kiehauta. Kaada kuuma seos siivilän tai sideharson läpi. Vatkaa kanamunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi, ja sekoita valkuaisvaahto viileentyneeseen mustaherukka seokseen.
Olethan varovainen ettet riko valkuaisvaahdon rakennetta ja ilmavuutta! Kaada seos pakastusta kestävään kulhoon tai rasiaan. Jotta saisit ihanan sorbetin kannattaa seosta käydä sekoittamassa tunnin välein. Sorbetti on ihana kevyt kesäherkku kuumina hellepäivinä. Jos haluat herkusta astetta kevyemmin niin vaihda sokeri steviaan!

Tämän jälkeen jätät taatusti jäätelöaltaan sorbettipurkit kauppaan, ihastut takuu varmasti!

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 25.6.2013 16:03
Kirjoittaja Japp
Kuva
Rambon innoittamina tehtiin hamppuja ja lohkopottuja. :japp:
Sämpylät kohosi niin isoiksi, että piti puoliksi laittaa.
Oli muuten parempaa ku esim. Amarillossa, missä oon burgerin syöny

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 1.7.2013 15:02
Kirjoittaja Japp
Kuva

Tein rennon mansikkakakun veljelle synttäriksi.
Päällä tuoreita mansikoita ja vaniljakermaa :japp:
Välissä tuoreita mansikoita paaaaljon, kermaa, mariannea, mansikkarahka ja vähän vaniljavaahtoa. (Jääkaapissa oli vajaa purkki vaniljakastiketta ja päätin vaahdottaa mukaan, pieni osa täytteeseen ja loput päälle. Kostutus sitruunavissyllä jossa vähän hedelmämehua. Pirskotin myös kakkupohjille vähä sitruunamehua <3

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 10.7.2013 19:55
Kirjoittaja Japp
Japin kesäkeittiössä kokattiin tänään pizzaa. :)
Sen ohjeen on tänne laittanut, mutta tein myös taivaallista tomaattikastiketta, joka maistuu ihanalle pizzassa!

Tomaattikastike

Puolikas purjosipuli
1 punainen chili
1½ rkl oliiviöljyä
1 prk tomaattimurskaa
1½ dl kasvislientä
1 tl fariinisokeria
1 rkl punaista pestoa
½ tl mustapippuria
½ dl hienonnettua basilikaa ja lehtipersiljaa
Ripaus suolaa
2 rkl tomattipyretta
2 valkosipulinkynttä
4 rkl sitruunamehua

Kiehauta kaikkia aineksia kattilassa noin 15-20 min. Sekoita blenderissä.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 27.7.2013 23:04
Kirjoittaja Japp
Hedelmäjuustokakku

Mulla ei oo tästä kuvaa (eikä tarkkaa ohjetta), mutta tää oli aivan mahtavan ihanaa ja aion tätä ehkä tehdä lakkiaisiinkin :japp: Menin kauppaan aikomuksena tehdä mango-passionkakku, mutta siel ei ollut passioneita :pokeri:
Sit oli pakko keksii äkkii uus, koitin googletella reseptejä, mut siel kaupassa toimi toooooooosi hitaasti netti, joten päätin sit ite keksii mitä laitan siihe!

1 pkt Bastogne-keksejä
rasvaa (n. 75g ehkä? EN TIIÄ XD)

Murskaa keksit ja sekoita rasva joukkoon ja taputtele vuuan pohjalle. Kyllä sen tuntee ku sitä rasvaa kn tarpeksi!

2 prk kermaa
2 prk appelsiinituorejuustoa
3 valkuaista
3 limen mehu
1 mangopiltti (Piltti-merkkinen)
Vaniljasokeria
sokeria (laitoin varmaan vähä vajaa desin, oman maun mukaan pitää kattoo, kuinka kirpeestä tykkää)
8 liivatelehteä
3 rkl limenmehua (tai vettä)

3 pilttiä, mulla oli yks mango ja kaks aurinkoista
4 liivatelehteä
Limen/sitruunanmehua

Vatkaa ensin valkuaiset, sitten kerma. Lisää kerman joukkoon juusto, lime ja mango. Sitte varovaisesti valkuaiset, ja sokereita oman maun mukaan. Liota liivatteet tilkkaan mehua ja hämmennä sekaan. Kaasa vuokaan, ja laita muutamaksi tunniksi kylmään.

Laita piltit kulhoon, liuota liivatteet mehuun, kaada pilttiin, kaada piltit kakun päälle.
Anna hyytyä seuraavaan päivään

Mukavan kirpakka kakku, ja mausteiset keksit sopii ihanasti <3
Suosittelen vaikka ei ookkaa kovin varmaa ohjetta :S

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 4.10.2013 15:49
Kirjoittaja Japp
Kuva

Kuva

#korvapuustipäivä


Mun pullaresepti löytyy täältä jostain, suosittelen kokeilemaan :japp:

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 9.10.2013 16:35
Kirjoittaja Japp
Kuva

Trendi-Japp tekee kuppikakkuja

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 26.11.2013 10:05
Kirjoittaja R1ku
Voihan :pesis: Pitää ilmeisesti olla tässä viestissä vastarannan kiiski sillä nyt ei ole kuvamahdollisuutta. Noh, laitetaan kuitenkin pari mielessä olevaa reseptiä:

Ei nimeä:
400 gr makaronia
400 gr jauhelihaa
1 pss valmista jauhelikastiketta. Itse käytän tätä
1 rasia nugetteja (200 gr)
1 tölkki papuja tomaattikastikkeessa
Nugetit pilkotaan ja valmistetaan paistinpannulla. Jauhelihakastike tehdään pussin ohjeiden mukaan. Makaronit tietenkin keitetään ja vesi valutetaan pois. Lopuksi yhdistetään kaikki ainesosat.

Kanasalaatti:
500 gr kananpojan fileesuikaleita
1 iso paprika
200 gr salaattijuustokuutioita
1 rasia kirsikka/miniluumutomaatteja (250 gr)

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 11.1.2014 13:37
Kirjoittaja Japp
Tein omaksi synttärikakuksi hillakakkua, tääl jossain on pohjan ohje.
Kostutin pommacilla, välissä oli itsetehtyä lakkahilloa ja tälläistä täytettä:
1 prk kermaa
1,5 dl vaniljakastiketta
1 prk vaniljarahkaa
100 g tuorejuustoa
Sokeria
1 pakasteprk hilloja

Päällä hilloja + kiille, reunoilla kermaa vaniljarahkalla maustettuna. Täs on jtn kuvia, valmiista kakusta muistin ottaa vasta sitte ku oli melkein kaikki syöty. :(
Teen tätä yo-juhliin toukokuussa :japp:
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Eilen tein maailman parasta pullaa, jonka ohje on täällä jossain. (Salaisuutena sulan rasvan lisääminen suoraan maitoon ja piiiiiitkät kaksi kohotusta)