RAID/ACHI tai joku muu v#tun kloonaaja..

Ongelmia Salkkari-videoiden toimivuudessa tai haluatko brassailla uudella kokoonpanollasi?

RAID/ACHI tai joku muu v#tun kloonaaja..

ViestiKirjoittaja Yarmo » 31.1.2012 21:07

Tsilulidei ja töttöröö..

Viime kesän ukkosen jäljiltä ostin, kai humalapäissäni, Asrock K10N78D emolevyn. Samalla tuli uusittua kaikki romppeet kotelosta lähtien.

Ongelmana on ollut heti alusta asti, että kuudesta paikasta ylin SATA portti pari ei toimi. Numerot 5 ja 6. Lontoonmurteella olevavassa ohje kirjassa on myös tälläisiä kohtia; " Installing XP Without RAID Functions ". Mikä ihme on RAID tai ACHI? Entinen esimies paikallisessa korjausliikkeessä puhui jostain kloonaajasta, joka peilaa kovalevylle X peilikuvan toisesta kovalevystää missä on käyttöjärjestelmä. Millä ihmeen konstilla saan vaihdettua sata porttien toiminnan siihen, että kaikki toimivat itsenäisesti ja ilman mitään peilauksia?!

Emolevy on käynyt takuussa, eivät löytäneet vikaa, mutta laittoivat uuden kuitenkin. Sata johdot on OK, kovalevyt on OK. Olen testannut nytkin, vaihtamalla DVD aseman esimerkiksi alimpiin portteihin niin toimii normaalisti ja löytyy. Jos laittaa aseman kiinni 5 tai 6, niin ei mitään eloa ei edes biossissa tuosta asemasta, p#rkele!!!
Et opi kokemuksen kautta mitään. Opit vain pohtimalla kokemuksia.
Avatar
Yarmo
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3059
Liittynyt: 9.5.2009 21:41

Paluu Tietotekniikka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa