Sivu 4/11

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 23.3.2010 19:49
Kirjoittaja Yarmo
Itelläki olis vaik kuinka paljon noita tehtyjä, pitäs vaan saada otettuu niskasta kiinni ja laitettuu tänne. :D

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 23.3.2010 21:53
Kirjoittaja Huumeita
Heittäkää noi hienot pöperönne koiralle ja tehkää kunnon soosia!

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 25.7.2010 20:55
Kirjoittaja Japp
MUSTIKKAPIIRAKKA



Kuva



Näitä tarvitset
Kuva

Sekoita rasva ja sokeri yhtenäiseksi massaksi.
Kuva

Lisää joukkoon muna.
Kuva

Ripsauta mukaan kaurahiutaleita sekä leivinjauhetta.
Kuva

Vaivaa sekaan niin paljon vehnäjauhoja, että lopputulos on kutakuinkin tämän kaltainen:
Kuva

Taputtele taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Kuva

Sekoita kermaviilit, munat ja sokerit keskenään, kaada mustikoiden päälle vuokaan. (Periaatteessa toi kermaviilihomma käy puolitettunakin. Mulla oli tässä kun tein tätä niin vai yks kermaviili. :( Parempi kahdella, mutta jos vuoka melko pieni, niin sitten yksi riittää.
Kuva

200- asteiseen uuniin. Paistoaikaa ei ole, ota pois kun reunat kauniin ruskeat ja mustikkaosakin hieman väriä saanut.
Kuva

Valmis piirakka. (Onpas muuten huono kuva :alas:)
Kuva

Ja vielä annoskuva. Suosittelen tätä lämpimösti kaikille. Helppo, nopeatekoinen sekä SYÖTÄVÄN HYVÄ piirakka. Teen tätä usein mustikoiden sijasta myös persikka+vadelma sekä viinimarja. :ylos:
Kuva


(ois ehkä piemmätkin kuvat kelvanneet.. :))

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 25.7.2010 21:11
Kirjoittaja Rambo
Hubacco kirjoitti:Mustikkapiirakka
Loistavaa työskentelyä. :ylos:

Voisi tehdä itsekin vastaavan kohtapuoliin.

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 25.7.2010 21:24
Kirjoittaja SamTheMan
Hubacco kirjoitti:MUSTIKKAPIIRAKKA

VERI NAIS!

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 26.7.2010 02:02
Kirjoittaja Huumeita
Eiiii toi mustikkapiirakka näyttää niin hyvältä. Pistä mulle postissa?

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 26.7.2010 11:13
Kirjoittaja Japp
Ikävä kyllä se loppu jo. :D

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 29.7.2010 16:22
Kirjoittaja Yarmo
Saisinko tiedustella Hubacolta hieman osviittaa siihen, kuinka paljon tarvitaan leivinjauhoja ja kaurahiutaleita? :D

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 30.7.2010 22:32
Kirjoittaja Japp
No tossa ohjeehhan lukee leivinjauheen määrä, 1 tl, mutta noihin kaurahiutaleisiin ei oo mulla mitään tarkkaa määrää. :D Mä vaan kaadan niitä jonkin verran, en osaa ees ytää sanoa paljonko.. ehkä jotain reilu dl.. oon pari kertaa kaatanu vähän liikaa, ja siitähän tuli kivaa murua siitä taikinasta..

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 5.9.2010 11:43
Kirjoittaja Japp
Tein mustikkapiirakan ohjeella tässä yks päivä viinimarjapiirakan, eli siis korvataan vaan mustikat herukoilla. :D
(vähän huono kuva, kun en sillon tajunnu et vois tännekkin laittaa kunnon kuvan, mut onpahan eden jonkunlainen.)
Päällä on vaniljavaahtoa ja minttua nipsasi palan takapihan ruukusta.


Kuva

Sitten tein eilen illalla suklaapiirakan. Tässäkään ei kunnon kuvaa ole, tuo on joskus heinäkuussa otettu kuva kun viimeksi sitä tein..

Suklaapiirakka

150 g sulatettua margariinia
2 munaa
3 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa

Vatkaa munat ja sokeri, lisää vaahtoon kaikki ainekset, paista 250-asteisessa uunissa n. 5-6 min.
Tee paiston aikana kuorrutus, johon tarvitset:

25 g sulatettua margariinia
½ dl kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
n. 4 dl tomusokeria

Sekoita kaikki yhteen levitä piirakan päälle, koristelle vaikkapa nomparelleilla, pähkinarouheella tai mariannerouheella.

Näitähän taietaan yleisemmin kutsua mokkapaloiksi, mut mun perheessä on aina sanottu suklaapiirakaksi, joten niin sitten minäkin.

Kuva

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 5.9.2010 13:52
Kirjoittaja lollorosso
NAAAMMMMMNÄYTTÄÄÄ HYVÄLTÄ NÄMÄ KAIKKI <43

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 11.9.2010 09:02
Kirjoittaja Japp
Tein eilen pizzaa minulle ja veljelle. Täällähän on kyllä jo ollut ainakin Yarmon laittama pizza, mutta tähän ei laiteta hiivaa, vaan leivinjauhetta. Tää on kyllä hyvän makunen pohja.

Leivinjauheella kohotettu pizzapohja

5 dl jauhoja
4 tl leivinjauhetta
pari ripausta suolaa
4 rkl öljyä
2 dl kylmää vettä

Kaikki ainekset vain sekaisin, itse eka sekoitan puuharukalla, ja lopuksi käsillä. Ja täähän on valmista ihan parissa minuutissa yks pohja. Tämä siis riittää pellilliseen.
Kuva

sitten vaan kaulitaan ja laitetaan täytteet ja paistetaan 225- asteisessa uunissa niin kauan että näyttää valmiilta.
Siinä on mun pizza. Kaikki sanoo aina mulle että, ne pizzat jotka teen itelle, näyttää ällötäviltä! ??? :D Sinähän on maailman parhaimman näköinen pizza.. :)
Kuva

Teen tänään myöhemmin aivan IHANAA kakkua, appelsiini-suklaakakkua, jota sitten suosittelen aivan kaikille. <3

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 11.9.2010 17:00
Kirjoittaja pinse.
Jokin aika sitten tein patonkeja, joten pistetääs se nyt tänne.

VALKOSIPULIPATONGIT

Kuva

ohje on Nokke kokkaa -blogista ja suoraan kopioituna tästä

2 patonkia
Taikina:
2 ½ dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
n. 6 dl vehnäjauhoja

Täyte:
25 g voita
3 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa

Voiteluun:
vettä

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja anna liueta. Lisää sokeri, suola ja osa jauhoista vispilällä sekoittaen. Alusta loput jauhot ja öljy joukkoon. Anna kohota lämpimässä. Valmista sillä välin patonkien täyte. Pehmennä voita hetki mikrossa, mutta se ei saa sulaa! Puserra valkosipulinkynnet voihin ja mausta suolalla. Kaada taikina leivinpöydälle ja jaa se kahtia. Kaulitse molemmat palat neliöiksi. Levitä puolet täytteestä toiselle levylle ja puolet toiselle. Kääri patongit tiiviiksi rulliksi. Kohota liinan alla, tee patonkeihin veitsillä viillot ja voitele vedellä. Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

itse en näihin tuota valkosipulia pistänyt kun kotona ei just sillon sattunu olemaan, jätin siis vaan ihan raakasti pois mutta korvasin sen kyllä valkosipulijauheella. hyvää oli niinkin. :)

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 11.9.2010 21:55
Kirjoittaja Burnis
Japp kirjoitti: Näitähän taietaan yleisemmin kutsua mokkapaloiksi, mut mun perheessä on aina sanottu suklaapiirakaksi, joten niin sitten minäkin.
Suklaapiirakka-nimitys on meilläkin käytössä. :)

Sen verran hyvältä näytti tuossa kuvassa, että täytyy huomenna tehdä itsekin.

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 12.9.2010 09:59
Kirjoittaja Japp
pontiou kirjoitti:
Sen verran hyvältä näytti tuossa kuvassa, että täytyy huomenna tehdä itsekin.
:)


Kuva
1 TL LEIVINJAUHETTA unohdin kirjoittaa sen.


Tässä on kaikki ainekset
Kuva

Laita uuni lämpiämään 175- asteiseksi. Sulata suklaa ja voi.
Kuva

Erota valkuaiset ja keltuaiset toisistaan, vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Kuva

Lisää keltuaisvaahtoon kuivat aineet, suklaa-voi, sekä appelsiinin mehu ja kuoriraaste.
Kuva

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Kuva

Sekoita valkuaisvaahto varovasti muuhun taikinaan, ja kaada jauhotettuun ja voideltuun vuokaan, ja paista uunin alimmalla tasolla niin kauan, ettei hammastikkuun jää raakaa taikinaa kun työnnät tikun keskelle kakkua.
Kuva

Valmis kakkupohja. (innostuin ehkä vähän liikaa tuosta tikkupainelusta..) :D
Kuva

Ei tullut otettua yhtään kuvaa täytteen valmistuksesta, mutta:
Sulata valkosuklaa ja sekoita se appelsiinituorejuustoon. Vatkaa kerma, ja lisää se suklaajuustoseokseen. Sulata liivatelehdet ohjeen mukaisesti. Voit liaätä halutessasi hieman sokeria vielä täytteseen. Kaada sulanut liivateseos täyttteeseen, ja sekoita hyvin. Halkaise kakku kahtia, ja levitä täyte kakun sisään tasaisesti. Laita jääkaappiin hyytymään joksikin aikaa.

Tässä on kuva kakkupalasesta. Oman kakkuni ulkonäkö kyllä epäonnistui, sillä en löytänyt salesta appelsiinituorejuustoa, joten otin maustamatonta, ja ajattelin, että raastan siihen kuorta ja lisään mehua ja sokeria.. Mutta tietysti jos lisää siihne mehua, niin täeytteestähän tulee aivan liian löysä, ja täyte valui tarjoiluastialle kakun sisältä. Tätä kuvaa varten koitin vähän parannella ulkonäköä, eli tungin täytteen kakun sisään. :D Halutessassi voit koristella kakun esim. suklaakuorrutteella.
Kuva

Tämä kakku on yksi lempikakuistani, se on vaan niin hyvän makuinen! Eli suosittelen kaikille.. ja suosittelen myös ostamaan sitä appelsiinituorejuustoa.. :D

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 12.9.2010 13:54
Kirjoittaja lollorosso
Aika hyvältä näyttää voisin joku päivä laittaa mun Kakun ohjeen :D

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 12.9.2010 16:24
Kirjoittaja Burnis
pontiou kirjoitti:
Japp kirjoitti: Näitähän taietaan yleisemmin kutsua mokkapaloiksi, mut mun perheessä on aina sanottu suklaapiirakaksi, joten niin sitten minäkin.
Suklaapiirakka-nimitys on meilläkin käytössä. :)

Sen verran hyvältä näytti tuossa kuvassa, että täytyy huomenna tehdä itsekin.
Olisi vaan saanut jäädä tekemättä. En edes kehtaa laittaa kuvaa siitä tänne.

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 12.9.2010 17:05
Kirjoittaja Japp
Mitä ihmettä? :o

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 19.9.2010 17:38
Kirjoittaja Yarmo
Tulipas taas kokkailtu, valitettavasti pienten ongelmien takia kuvien lisäys myöhästyy.

Raakan-aineet:

- 800gr kanasuikaletta
- 500ml kookosmaitoa
- 3-5rkl makeaa chilikastiketta
- 3 eri väristä paprikaa
- Ananasta ( Halutessa)
- Sipulia (Halutessa)


Valmistus:

- Paista ensiksi kanasuikaleet kauniin ruskehtaviksi, jonka jälkeen lisäät siihen viipaloidut paprikat. Paprikoista voi halutessa tehdä pientä silppua, mutta itse olen tehnyt niistä useammin pidempiä viipaleita, mukavempi rouskutella. Kun paprikat ovat lämminneet pari minuuttia kanojen kanssa ja alkavat notkistua, kaada sekaan koko purkki kookosmaitoa. Samassa lisää 3-5rkl makeaa chilikastiketta. Lopuksi lisää ananakset joukkoon, ja se on valmis. Voit myös maustaa kanan haluamallasi aineilla, mutta en ole halunnut lisätä, koska kookosmaito ja chili tuovat tarpeeksi makua. Sapuskaan voi lisätä sipulia, mutta sitä ei ole tullut käytettyä kotopuolessa, mutta maistettu on. Sipulin ystävät siis ronklikoot pakasteitaan.

Ollaan tarjoiltu joka kerta nuudeleiden kanssa, 6 pussia tänään tuli keitettyä. Mukana tulevia jauhepusseja käyteltiin sen verran että 3 pussia sitä ns. jauhoa veteen. Muuten ei käytelty niitä muita tulisia mömmöjä, ei sovi tähän ruokaan niin hyvin jos on polttavaa.

Suosittelen eeeeehtottomasti jos tykkää kanasta ja yhtään thaimaalaisesta. Aivan loistava ja nopea, ja rehujakin löytyy.

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 4.10.2010 17:11
Kirjoittaja Japp
Suklaamousse

200 g tummaa suklaata
½ dl kahvia
1 keltuainen
2.5 dl kermaa
vaniljasokeria


Sulata suklaa ja kahvi kattilassa, jäähdytä hiukan, sekoita joukkoon keltuainen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää suklaaseos siihen, laita sokeria haluamasu määrä. Laita pieniin kuppeihin, sitten jääkaappiin tai pakastimeen, jos haluat äkimpää syödä.
Mä laitoin ton muumimukeihin kun oli vaan kolme syöjää, ja oli kyllä todellakin vähän liian iso kerta-annos. :D :D

Ihan hyvä mousse, aika suklainen, ei voi paljoa syödä kerrallaan. Mä laitoin tohon Fazerin tummaa suklaata, mutta talousuklaasa on vissiinkin vähän pienempi kaakaomäärä, joten se ehkä parempi..

Kuva

Kuva