Iltasadut

Jos muut kategoriat eivät sovi, on tämä oikea paikka. Ei Salkkari-keskustelua tänne!

Iltasadut

ViestiKirjoittaja Larry » 23.2.2011 22:58

Tänne voimme alkaa kokoamaan joka ilta klo 20.30 jälkeen iltasatuja.
Iltasatuja voi kertoa tänne kuka tahansa, kunhan ne vaan ovat hyviä jasillai <3
Satuja voidaan kirjoittaa useampi samana iltana, muistakaa silti että satujen pitää aina päättyä onnellisesti :)

Uutta: Tästä lähtien tarinoista voidaan kirjoittaa aina arvostelu, laitan spoilereiden sisälle kysymykset joihin voidaan sitten vastata :)
1. Mikä kirjallisuuden laji on kyseessä? Mistä sen voi päätellä?
2. Kerro hieman tarinan juonesta (kohokohdat,keskeiset tapahtumat)
3. Millainen kertoja tarinassa on? Minäkertoja vai ulkopuolinen kertoja? Kenen näkökulmasta tapahtumia seurataan?
4. Esittele tarinan tapahtumapaikkoja mahdollisimman tarkasti.
5. Kerro tarinan päähenkilön piirteistä yms.
6. Tee lista tarinan keskeisistä sivuhenkilöistä, mainitse myös joitain luonteenpiirteitä heistä.
7. Mikä on mielestäsi tarinan teema? Halutaanko tarinalla opettaa jotakin?
8. Kirjoita tarinasta lyhyt arvostelu jossa kerrot omat perustellut mielipiteet tarinasta. Anna sen lisäksi 1-5 tähteä jokaiselle seuraavalle aihealueelle:
a) Juonen kiinnostavuus ja mukaansatempaavuus.
b.) Päähenkilö ja hänen toimintansa.
c.) Paikkojen, asioiden ja tunteiden kuvaaminen.
d.) Yllätyksellisyys (esim loppuratkaisu)
e.) vuoropuhelut
f.) Yleisarviointi tarinasta kokonaisuutena
Viimeksi muokannut Larry päivämäärä 14.3.2011 22:14, muokattu yhteensä 1 kerran
Larry
VIP
VIP
 
Viestit: 2705
Liittynyt: 29.10.2009 17:23

Re: Iltasadut

ViestiKirjoittaja Larry » 23.2.2011 23:06

Pieni lisäys vielä, täällä voidaan myös kommentoida toisten keksimiä loistavia tarinoita!
Viimeksi muokannut Larry päivämäärä 23.2.2011 23:54, muokattu yhteensä 1 kerran
Larry
VIP
VIP
 
Viestit: 2705
Liittynyt: 29.10.2009 17:23

Re: Iltasadut

ViestiKirjoittaja Rambo » 23.2.2011 23:45

Kerroin tämän sadun eri version jo chatissä, mutta tässä tulee.

Fooni ja lumilinko
Kirjoittanut: Rambo-Ossi (Kokoelmasta Tarinoita Foonille ja Fooninmielisille, 2011)

Ylevillä Raimovuoren kummuilla syvällä metsässä oli pienen pieni mökki. Mökissä asui herttainen maalaisperhe. Elämä Raimovuorella oli rauhaisaa, mutta toisinaan perheen idyllin mursi perheen huonosti käyttäytyvä kuopus - poika, jota kutsuttiin nimellä Fooni.

Fooni oli jo kymmenenvuotias ja aloittamassa koulun seuraavana lukuvuonna. Kuluva vuosi kun oli ollut perheelle yllättävän rauhallinen, joten perheen isä päätti ilmoittaa Foonin kouluun. Fooni näytti oppineen käyttäytymään paremmin kuin ennen.

Suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos kun eräänä tammikuisena iltana Fooni päätti mennä leikkimään perheen halkovarastoon naapurilta, Jappin iskältä, lainatulla lumilingolla. Häntä oli monta kertaa kielletty koskemasta linkoon. Hänelle jopa oltiin aiemmin annettu oikeus käyttää perheen lumilapiota, jotta linko jätettäisiin rauhaan, mutta silti Foonin uteliaisuus vei voiton. Fooni kaatoi lumilingon 1,7 litran tankkiin E10-bensiiniä ja löi sen tulille.

Kallioilla raikasi polttomoottorin ääni kun Fooni työnsi lumilingon ulos varastosta. Ikäväkseen Fooni huomasi, että ilmastonmuutos oli vienyt kaiken lumen pihalta. Fooni oli jo epätoivossaan viemässä lumilinkoa takaisin varastoon, kunnes huomasi tuon kauniin näyn. Kuin Babylonin puutarha, hänen edessään loisti perheen isän maalaisfestivaaleillakin palkittu kukkaistutus.

Auringonkukat ja ruusut, tulppaanit ja belargoniat saivat kyytiä kun Fooni ajoi lumilingolla niiden päältä. Taivas täyttyi kauniista lehdistä ja katkenneista varsista. Näky oli niin kaunis, että Foonin oli pakko toistaa tuo kaunis näkymä. Hän ajoi lumilingollaan ensiksi naapurin kukkaistutuksien päältä. Hän lupasi itselleen, että tyytyy vielä tuhoamaan yhden kukkapuskan, jonka jälkeen vie lingon takaisin varastoon.

Kolme vuotta myöhemmin Fooni vei lingon viimein takaisin varastoon. Hän oli huomaamattaan matkannut koko maailman ympäri kukkapensaasta toiseen. Maailmassa ei käytännössä ollut enää kukkia jäljellä. Myös Los Angelesissa, Hollywoodissa huomattiin kukkien yllättävä kato. Kaikesta syytettiin näyttelijä Sylvester Stallonea. Kaupungilla kun kiersi huhu, että hän olisi tallonut kaikki maailman kukat.

Fooni lukitsi pihavaraston ja pujahti kotitaloon aivan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Perhe kuitenkin huomasi heti, että Fooni oli palannut maisemiin. Fooni ihmetteli asiaa, kun ajantajun kadotettuaan hän luuli olleensa pois korkeintaan tunnin.

Perheen isä kertoi Foonille kuinka naapuri Jappin iskä oli käynyt kysymässä lumilinkoaan takaisin useaan otteeseen. Isä ei ollut löytänyt sitä pihavarastosta ja oli joutunut lopulta korvaamaan sen puistosta keräämillään panttipulloilla Jappin iskälle. Jappin iskä ei kuitenkaan ostanut pulloilla uutta lumilinkoa vaan uuden mankelin, hän oli kyllästynyt ryppyisiin paitoihin. Tämä siirto osoittautui virheeksi, nimittäin tapauksesta seuraavana talvena Jappin iskän talo peittyi täysin lumeen kun ei ollut lumilinkoa, jolla siivota piha aika ajoin.

Onneksi Jappin iskä oli varannut kotiinsa Y2K-epidemian aikoihin tuhansia purkkeja valmisruokaa. Koko Jappin perhe söi hyvin vaikkeivat pystyneet poistumaan talosta useaan kuukauteen. Vasta kesäkuussa lumet olivat sulaneet siinä määrin, että perhe pääsi ulos.

Foonin perheen isä käski Foonia mennä viemään linko takaisin ja pyytämään anteeksi Jappin iskältä lumilingon luvattomasta käyttöönotosta. Fooni nöyrtyi ja lähti taivaltamaan kohti naapuritaloa. Matkalla hän kompastui Jappin iskän uuden mankelin sähköjohtoon, johon oli vedetty virta pihalla olevasta tuulimyllygeneraattorista. Fooni lensi suoraan lumilinkoon ja linkoutui valtavalla voimalla taivaalle.

Nokkelana poikana Fooni ymmärsi merkata reittinsä, jotta löytäisi takaisin kotiin. Hän kaivoi taskustaan valtavan pinon ylinopeussakkoja, joita hän oli saanut ES-käyttöisellä traktorillaan maantiellä ajaessa. Fooni repi pieniä paloja lippusista ja pudotteli niitä parin metrin välein koko ilmalennon ajan. Kun hän viimein rojahti maahan, oli hänellä selkeästi merkitty reitti takaisin kotiin.

Fooni pääsi ehjänä takaisin kotiin. Lumilinko oli lingonnut Foonin sittenkin vain kolmen metrin päähän. Ilman nokkelaa aivoitustaan ja ylinopeussakkoja taskussaan, olisi Fooni tuskin kuitenkaan enää löytänyt takaisin. Tapauksen shokeeraama Fooni soitti Jappin iskän ovikelloa, jätti lingon ovelle ja juoksi kotiin.

Tapaus opetti Foonille paljon maailmanmenosta. Hän on nyt 13-vuotiaana menossa taas uudestaan kouluun - entistä kiltimpänä!
Kuukauden Rambo-Ossi (8/2011)
Avatar
Rambo
Kaikkien janoisten sankari
Kaikkien janoisten sankari
 
Viestit: 2237
Liittynyt: 19.3.2009 17:26
Paikkakunta: Helsinki

Re: Iltasadut

ViestiKirjoittaja Japp » 24.2.2011 15:00

Raimo etsii ystävää

Elelipä kerran eräässä maakuopassa mies nimeltä Raimo. Hän oli ilkeä ja määräilevä, joten kaikki inhosivat häntä heidän pienessä kylässään. Raimo oli hyvin yksinäinen, sillä eihän kukaan halunnut olla hänen kanssaan. Eräänä päivänä hän päätti toimia: "Nyt etsin ystävän! Kuljen vaikka maailmanääriin jotta löydän sen!!" Ja hän lähti matkaan.

Ensin hän tapasi Torstin katselemassa elokuvia. "Hei Torsti, en oo nähnyt tota leffaa, saanko tulla katsomaan sinun kanssa sitä?" hän kysyi. "No arvaa!" sanoi Torsti ja lähti tiehensä kannettava DVD-soitin kainalossaan.
Raimo ei lannistunut. Hän huomasi Enigman, joka oli juoksulenkillä. Raimo menin hänen viereensä juoksemaan, ja sanoi: "Tulen kanssasi lenkille!" "No et." Enigma vastasi, ja kiristi juoksutahtia.
Raimon nenään tulvahti ihana tuoksu täynnä mausteita. Samtheman valmisteli kiinalaista ruokaa grillin luona. "Hei STM! Minulla on todella hyvä resepti, voin jakaa sen kanssasi! "Enpä usko!" Samtheman karjui hänelle ja heitti palavia kekäleitä Raimon päälle.
Raimo ei ehtiny voivotella tapahtunutta, sillä hänen päähän osui yhtäkkiä sählypallo! Siellähän se Yarmo piti säbäkerhoa Jappille ja Foonille. "Hei te siellä, olen tosi hyvä pelaamaan, saanko tulla mukaan!?" "MEE ROSKII!!" huusi kaikki kolme yhtäaikaa.
Raimo siis jatkoi matkaa. Hän tapasi Laatikon, joka shoppaili pinkkejä vaatteita. "Olen hyvä vaateasioissa, saanko tulla makutuomariksi?" "Sori, mutta vaan Yarmo saa olla mun tuomari!" Laatikko vastasi.
Raimo päätti jatkaa etsinöjä, vaikka silmäkulmassa jo viipyili pieni kyynel. Hän huomasi Luumukiisselin ja Mäki-Alpon istumassa suurella kivellä. He ratkaisivan yhdessä matemaattisia ongelmia. "Hei te siellä! Minulla on uusi laskin, saatte lainata sitä jos haluatte!" Raimo huusi heille sydämellisesti. "No eikkai me haluta!" Luumu vastasi jäätävästi ja M-A nyökytteli vieressä.
Vielä kerran Raimo päätti yrittää saada ystävän. Hän näki StileTTIn levittämässä kristoinfluessaa metsän eläimille. "Hei saanko tulla mukaan! Minulla on tosi huono vastustuskyky!" "HäivyTTI!" huusi StileTTI hyvin vihaisesti.

Se oli viimeinen pisara. Kyynelet virtasit Raimon silmistä, ja hän lähti juoksemaan. Hän juoksi, juoksi, juoksi, juoksi ja juoksi päämäärättömästi, kunnes törmäsi johonkin seinään. "Hei, tämähän on Jappin kanala! Ehkä kanat pitävät minusta!" Raimo asteli siis kanalaan. Mutta heti kun kanat näkivät tämän, he hurjistuivat, ja rupesivat nokkimaan Raimon jalkoja. "LUOVUTAN!!" huusi Raimo, ja purskahti uuteen itkuun.
Yhtäkkiä hänen takaansa kuului ääni: "Mitä sinä täällä luulet tekeväsi, häivy! Olen Olavi, Japin kanojen henkilökohtainen avustaja!" Raimo kääntyi, ja katsoi Olavia silmiin. Hän huomasi että Olavi oli ihana ja hyväsydäminen. Sillä samalla hetkellä he huomasivat yhteyden heidän välillään.
He tulivat välittömästi parhaiksi ystäviksi, jotka eivät tulisi koskaan eroamaan! He juoksivat yhdessä kanalasta pois, kohti kylää. Nyt kaikki halusivat levittää kristoinfluessaa heidän kanssaan, kaikki halusivat shoppailla heidän kanssaan, kaikki halusivat pelata säbää heidän kanssaan, kaikki halusivat laskea laskuja heidän kanssaan, kaikki halusivat valmistaa kiinalaista ruokaa heidän kanssaan,kaikki halusivat tehdä kaikkea heidän kanssaan! Raimosta ja Olavista tuli niin hyviä ystäviä, että yhtenä päivänä he sulautuivat yhdeksi ihmiseksi, Raimo-Olaviksi. Yarmo koitti tietenkin päteä: "Muistutan, että kaksi persoonaa samassa henkilössä on sääntöjen mukaan kiellettyä." Mutta eihän kukaan kuunnelut häntä, sillä kaikki rakastivat entistä enemmän tätä uutta Raimo-Olavia. Raimo-Olavia, joka oli ilkeä ja määräilevä, mutta samalla niin ihana ja hyväsydäminen.
Näin siis syntyi kaikkien ihailema ja rakastama Raimo-Olavi. R-O.
Suomi-Japp-Suomi
Leona Rambo Ekku Iivo Oiva

We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Avatar
Japp
VIP
VIP
 
Viestit: 3231
Liittynyt: 24.1.2010 14:36

Re: Iltasadut

ViestiKirjoittaja Rambo » 24.2.2011 15:09

Japp kirjoitti:Raimo etsii ystävää


Tämä oli aidosti todella hauska satu. Tarinassa oli loppuun asti harkittu idea, jonka kruunaa Jappin hyvä tarinankerronta.

Nauratti paljon ja toivon, että näitä tarinoita tulee lisää silloin tällöin, niin etteivät jää vain kerran hurmioksi.
Kuukauden Rambo-Ossi (8/2011)
Avatar
Rambo
Kaikkien janoisten sankari
Kaikkien janoisten sankari
 
Viestit: 2237
Liittynyt: 19.3.2009 17:26
Paikkakunta: Helsinki

Re: Iltasadut

ViestiKirjoittaja Enigma » 24.2.2011 16:21

Tuohan oli suorastaan loistava.
Enigma
Valvoja
Valvoja
 
Viestit: 3423
Liittynyt: 22.8.2009 17:51

Re: Iltasadut

ViestiKirjoittaja Laatikko » 24.2.2011 16:38

Tän yön mä nukun hyvin, kun oli niin lämminhenkinen tarina. <3
Avatar
Laatikko
VIP
VIP
 
Viestit: 1131
Liittynyt: 25.8.2009 21:59

Re: Iltasadut

ViestiKirjoittaja Larry » 14.3.2011 19:15

Kirjoitan nyt jo oman ensimmäisen tarinani, koska minua eivät säännöt hetkauta <3 <3

Laurin huijaus
Olipa kerran pienen pienessä kylässä, Tohkolassa sievä pieni perhe, Laurin perhe :)
Lauri on yläastelainen, seitsemättä vuosiluokkaa käyvä pieni poika, hän aina ala-asteella kiusasi pienempiä poikia, koska oli ''koulun isoin ja khovin''
Lauri ei ole enään yläasteella yhtään kova jätkä, mutta facebookissa hän on tosi kova jätkä, uskaltaa kiroilla ja laittaa sydämmiä siellä.
Eräänä päivänä Laurin isä, Raippe käski Lauria laittamaan suvussa kauan pyörineen muumikupin nettihuutokauppaan myyntiin. Lauri sitten laittoi sen nettiin myyntiin ja yhtäkkiä huutoja tästä Raippaluodon suvussa vuosia olleesta kupista tuli koviakin tarjouksia. Lauria alkoi himottaa kovat rahat, loppusumma tästä kauniista kupista oli 900 euroa ja 13 senttiä. Lauri sitten käski ostajaa laittamaan rahat ensin postissa hänen nimellään, vaikka Raippe oli sanonut että kuppi olisi ehdottomasti noudettava.
Sitten kahden päivän päästä tuli kirje Lauri Raippaluodolle, Raippe meinasi avata tämän mystisen kirjekuoren, mutta Lauri näki sen ja otti kirjekuoren vihaisena Raipen kädestä ja juoksi omaan huoneeseensa. Raippe kummastui ja alkoi epäillä jotakin, kun Lauri oli niin salamyhkäinen. Lauri meni omaan huoneeseensa avaamaan kirjekuoren, ja kyllä sieltä löytyi 900 euroa ja 13 senttiä juuri niinkuin pitikin. Ensin Lauri ajatteli ehdottomasti lähettää kupin ostajalle, mutta sitten hän sai aivan mahtavan ajatuksen - hän laittaakin kupin vaan uudestaan nettiin myyntiin ja väittää ostajalle ettei rahaa koskaan tullutkaan takaisin! Lauri laittoi kupin nettiin myyntiin uudestaan, isänsä nimellä. Sitten eräs ostajaehdokas oli kiinnostunut ostamaan kupin. Lauri oli laittanut myynti-ilmoitukseen, että ''vain nettikyselyt'', koska ilmoituksessa oli Raipen puhelinnumero. Tämä innokas ostaja kuitenkin halusi soittaa varmistaakseen myyjän luotettavuuden, ja näin puhelimen toisessa päässä olikin Raippe Raippaluoto, joka kertoi ostajalle ettei kuppi ole enään netissä myynnissä. Ostaja kuitenkin väitti että on, sitten Raippe alkoi epäillä sitä Laurin saamaa kirjekuorta. Raippe juoksi kertomaan Laurin äidille Jeppelle. Jeppe on maalaistyttö ja hänellä on maalaisjärkeä. Yhdessä Raippe ja Jeppe päättivät tehdä kotietsinnän Laurin huoneeseen, kun Lauri on itse koulussa. Raippe ja Jeppe löysivätkin Laurin huoneesta kirjekuoren, josta löytyi 900 euroa ja 13 senttiä rahaa. Kun Lauri tuli kotiin, Jeppe ja Raippe olivat häntä ovella vastassa. Lauri jäi kiinni tästä huijauksesta. Raippe näki kirjekuoresta tämän todellisen ostajan nimen ja puhelinnumeron, ja soitti hänelle. Ostaja kertoi että hänelle oli väitettu ettei raha koskaan ole tullut perille. Nyt kun ostaja sai tietää asiasta, hän otti heti yhteyttä poliisiin, vaikka Raippe lupasi lähettää kupin heti ostajalle, se ei enää riittänyt. Seuraavana päivänä poliisi tuli ovelle ja kysyi Lauri Raippaluotoa. Lauri hätääntyi mutta hän tiesi että hän on tehnyt väärin ja meni ovelle. Poliisit veivät Laurin vankilaan eikä sieltä enää koskaan päässyt pois.Loppu <3
Larry
VIP
VIP
 
Viestit: 2705
Liittynyt: 29.10.2009 17:23

Re: Iltasadut

ViestiKirjoittaja Larry » 27.5.2011 20:19

Kaupunki täynnä huippujääkiekkoilijioita


Olipas kerran sellainen kaupunki nimeltään ismolaitela.com. Sen lempinimi on ipilä, sen asukkaat tykkäävät kutsua sitä nimellä ipilä.
Ipilä on tunnettu siitä että siellä ei ole yhtään ihmistä joka pitäisi yhdestä ihmisestä, Jappista.
IIpilässä on myös sellainen oma raatihuone, sivuston oikeassa yläreunassa lukee ''chat''. Sielnä pääsee tunnettamaan purkauksia jne.
Eräänä iltana


JATKAN TARINAA MYÖHEMMIN ÄLKÄÄ RAKKAAT VALVOJAT POISTAKO TÄTÄ TARINAN ALKUIA
Larry
VIP
VIP
 
Viestit: 2705
Liittynyt: 29.10.2009 17:23

Re: Iltasadut

ViestiKirjoittaja Rambo » 28.5.2011 01:25

Naapurissa tapahtui kummia.
Elvikö siellä istutti taimia?
Vai miksi kasvusto valtasi koko pihamaan?
Eikä paljon mikään muukaan ollut ennallaan.
Rikkaruohot eivät olleet kadonneet kumminkaan.

Georgiasta hän sai kirjeen.
Otsikoituna "jäin sodassa alakynteen"
Norjastako tässä puhutaan?
Nastolasta tuskin kuitenkaan?
Ahmii breivin epätoivoissaan.

Giljotiinia aamulla teroittaa.
Ihmisuhrilla sitä koekuormittaa.
Veri roiskuu, huuto raikuu.
Erilaista kun halonhakkuu!

Yö tulee aivan kuin varkain.
Ostoskorissa pora ja sähkövatkain.
Ujeltavat siellä allekkain.

Unohtui korista aterimet.
Pitäisikö lukea rivien ensimmäiset kirjaimet?
Kuukauden Rambo-Ossi (8/2011)
Avatar
Rambo
Kaikkien janoisten sankari
Kaikkien janoisten sankari
 
Viestit: 2237
Liittynyt: 19.3.2009 17:26
Paikkakunta: Helsinki

Re: Iltasadut

ViestiKirjoittaja Larry » 25.7.2011 21:54

Olipa kerran hampurilainen,
aivan liian mausteinen.

Fooni sen suuhunsa ahmaisi,
kyynelen vieräyttää poskelleen taisi.

Polttivat mausteet Foonin suuta,
kun katsoi taivaalle ja ulvoi kuuta.

Kirjoittanut maisteri Rambo-Ossi, lasten kirjallisuuden lisensiaatti

<333
Larry
VIP
VIP
 
Viestit: 2705
Liittynyt: 29.10.2009 17:23

Re: Iltasadut

ViestiKirjoittaja Larry » 1.9.2011 22:36

Huom. Seuraava tarina on kielletty alle 7-vuotiailta sekä Japilta.


Painajainen

Päivä oli 1.syyskuuta.2011.
Charlie istui tietokoneella ja katsoi nyan-cattia.
Charlie on Lontoolainen, hieman ylipainoinen, huonosti koulussa menestyvä ja yksinäinen poika.
Poika sai voimaa ja vitamiineja Energiajuomasta, jota hän joi ahkerasti. Poika myös harrasti uintia silloin tällöin.
Uinti oli Charlielle mieleinen laji.
Eräänä päivänä kun Charlie tuli koulusta ja oli tietokoneella, hän huomasi pöydällään olevassa tyhjässä es-tölkissä rapisevan jonkin.
Rapina kuulosti kun sielä olisi sisällä ollut jotain.
Charlie otti tölkin käteensä, juoksi henkensä edestä keittiöön, tyhjensi tölkin sisällön lavuaariin ja sielä oli iso likainen hämähäkki!
Charlie näkee vieläkin painajaisia tapahtuneesta, eikä ole astunut keittiöön sen jälkeen.
Larry
VIP
VIP
 
Viestit: 2705
Liittynyt: 29.10.2009 17:23


Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa