Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Jos muut kategoriat eivät sovi, on tämä oikea paikka. Ei Salkkari-keskustelua tänne!
Avatar
Yarmo
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Viestit: 3049
Liittynyt: 9.5.2009 21:41

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Viesti Kirjoittaja Yarmo »

Jeppe kirjoitti:Itse en ole koskaan tehnyt pizzapohjan maidolla ainoastaan vedellä. Onko paljonkin makueroa?
Ei sikäli makueroa ole, sen ehkä enemmän huomaa siinä että hiiva tuntuu hieman paremmina reagoivan lämpimän maidon kanssa.
Bobbi kirjoitti:Pakko viikonloppuna kokeilla tuota Jarmon pizzaa. :P :ylos:
Muistutan, että taikinaa tehdessä käytä jauhoja sen verran että siitä taikinasta tulee kiinteää eikä tartu tassuihin kovin pahasti.

Ainoana miinuksena tuohon voisin sanoa, että tuosta taikina määrästä saa 2 pitsaa. Yhtenä pohjana tuosta tuli melko paksu, ehkä liiankin paksu. Sen vuoksi ensi kerralla samankokoinen taikina mutta kaksi peltiä.
Et opi kokemuksen kautta mitään. Opit vain pohtimalla kokemuksia.
Avatar
Yarmo
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Viestit: 3049
Liittynyt: 9.5.2009 21:41

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Viesti Kirjoittaja Yarmo »

Kuva

Kuva

Kuva Kuva Kuva Kuva Kuva Kuva
Kuva Kuva

Kuva

Kuva Kuva

Toooooodella herkullinen, mutta ei kuitenkaan valtavan suuri kaloripitoisuus, eli mielestäni hyvä kakku herkutteluun. Nonbarellit eivät kuulu ohjeeseeen, mutta suosittelen käyttämään, koska se teki tuosta "kastikkeesta" oikein mukavan koostumuksen, joka oli helppo levittäää!

SUOSITTELEN! :ylos: :ylos: :ylos:
Ainekset

* pohja:
* 150 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
* 1 dl sokeria
* 2 kananmunaa
* 3 dl vehnäjauhoja
* 3 rkl kaakaojauhetta
* 2 tl leivinjauhetta
* 50 g turkinpippurirouhetta
* 1 dl maitoa
* lakritsi-toffeekuorrutus:
* 150 g Kick-lakritsitoffeekarkkeja (yhdessä lakritsassa on 19 g)
* 1 dl kuohukermaa
* koristeet:
* valkoista sokerikuorrutetta
* rusnoita ja mantelilastuja

Valmistusohjeet
1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita hyvin. Kaada taikina pyöreään n. 23 cm halkaisijaltaan kokoiseen kakkuvuokaan. Paista noin 25-30 min kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä. Laita kattilaan Kick-karkit ja kerma. Keittele miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes karkit ovat sulaneet kerman joukkoon. Anna kuorrutteen hieman jäähtyä ja kaada sitten pohjan päälle. Nosta kakku jääkaapiin ja anna kuorrutteen jähmettyä kylmässä. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua sokerikuorrutteella. Voit tehdä haluamasi kuvion ja koristella pinnan vielä vaikka muovisilla hämähäkeillä ja rusinoista ja manteleista tehdyillä kärpäsillä nostaaksesi kauhu tunnelmaa. Rusinoista saat kärpäsiä leikkaamalla rusinan molemmille puolille pitkittäin pienen viillon. Työnnä viiltoon mantelilastut niin saat kärpäselle siivet. Valkoista pyöreästä strösseleistä saat vielä kärpäselle silmät jos haluat. Ne voi liimata sokerikuorrutteella.
Et opi kokemuksen kautta mitään. Opit vain pohtimalla kokemuksia.
Larry
VIP
VIP
Viestit: 2700
Liittynyt: 29.10.2009 17:23

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Viesti Kirjoittaja Larry »

NAMM!

Pakko kokeilla tota Jarmon kakkua !!
Jeppe
Kanta-asiakas
Viestit: 1192
Liittynyt: 21.8.2009 22:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Viesti Kirjoittaja Jeppe »

Kuva

Luumukiisseliä

250g kuivattuja luumuja
7 dl vettä
1 dl sokeria
3-4 rkl perunajauhoja
1 dl vettä

Lisää 7dl vettä kattilaan, keitä hiljalleen ja lisää kuivatut luumut. Luumut voi myös jättää hetkeksi veteen turpoamaan ennen keittämistä. Jos haluaa todella samettisen luumukiisselin voi luumut ja tilkka vettä laittaa tehosekoittimeen. Tämähän on tietysti makuasia! :)
Lisää sokeri ja anna kiehua hetken. Ota 1dl vettä lasiin ja sekoita siihen perunajauhot. Miksi sekoittaa perunajauhot ja tilkka vettä? Sen saa jokainen itse miettiä...

Kiisselin kyytipojaksi voi lisätä kermavaahtoakin jos haluaa!
Tiesitkö että netissä on muutakin kuin PORNOA? - Radio Rock
Avatar
StileTTI
VIP
VIP
Viestit: 587
Liittynyt: 9.8.2009 09:33
Paikkakunta: It's a secret

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Viesti Kirjoittaja StileTTI »

Jeppe kirjoitti:Kuva

Luumukiisseliä

250g kuivattuja luumuja
7 dl vettä
1 dl sokeria
3-4 rkl perunajauhoja
1 dl vettä

Lisää 7dl vettä kattilaan, keitä hiljalleen ja lisää kuivatut luumut. Luumut voi myös jättää hetkeksi veteen turpoamaan ennen keittämistä. Jos haluaa todella samettisen luumukiisselin voi luumut ja tilkka vettä laittaa tehosekoittimeen. Tämähän on tietysti makuasia! :)
Lisää sokeri ja anna kiehua hetken. Ota 1dl vettä lasiin ja sekoita siihen perunajauhot. Miksi sekoittaa perunajauhot ja tilkka vettä? Sen saa jokainen itse miettiä...

Kiisselin kyytipojaksi voi lisätä kermavaahtoakin jos haluaa!
Täysin erilaista luumukiisseliä, mitä minä tein! Tuo kyllä näyttää paremmalta..
Osteri-Ossi Faniklubin jäsen #16

Stiletti sujahtaa salakavalasti persuksiin.
Jeppe
Kanta-asiakas
Viestit: 1192
Liittynyt: 21.8.2009 22:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Viesti Kirjoittaja Jeppe »

Kuva Kuva Kuva

Wagnerin Kanatikut
(4 annosta)

bambutikkuja tai grillitikkuja
500g broilerin jauhelihaa
viipale kuivahtanutta paahtoleipää
1 kananmuna
½ dl makeaa chilikastiketta
suolaa
pippuria

Anna tikkujen liota muutama tunti vedessä, jotta ne eivät pala paistaessa tai grillatessa.
Murusta broilerin jauhelihan sekaan kuivunutta paahtoleipää. Sekoita joukkoon kananmuna sekä chilikastike (jos haluaa voimakkaamman makuista kannattaa se maustaa 2 tlk punaisella chilitahnalla). Mausta taikina suolalla ja pippurilla.
Muotoile taikinasta tikkuihin pötkylöitä. Paista kypsäksi pannulla tai grillaa grillillä. Tarjoile riisin tai perunoiden kanssa. Tarjoile makean chilikastikkeen kanssa :)

Resepti on otettu Juban Viivi ja Wagnerin keittokirjasta. Erittäin mukava ja hauska keittokirja wagnerin ystäville :)
Tiesitkö että netissä on muutakin kuin PORNOA? - Radio Rock
naistenmies97
Viestit: 7
Liittynyt: 25.11.2009 20:44

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Viesti Kirjoittaja naistenmies97 »

Ite leivoin tänään korvapuusteja, ai että maistu savukkeen ja kahvin kanssa. :)
naistenmies ;)
Jeppe
Kanta-asiakas
Viestit: 1192
Liittynyt: 21.8.2009 22:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Viesti Kirjoittaja Jeppe »

Kuva

Piparkakkuja

2 dl siirappia
2 dl sokeria
250 g margariinia
2 tl kanelia
1 rkl piparkakkumaustetta
1 tlkardemummaa
1kananmunaa
n 10 dl vehnajauhoa
2 tl soodaa

Uuni 200 astetta (5-8min) Jos haluaa päästä helpommalla kannattaa ostaa myllyn paras piparkakkutaikinaa, (en suosittele sunnuntai piparkakkutaikinaa maistuu pelkälle voille). Samat asteet ja ajat myös valmistaikinoissa.

Tee persoonallisia kakkuja, koristele ne nompparelleillä ja karkeilla :) Hyvää pikkujoulua kaikille!
Tiesitkö että netissä on muutakin kuin PORNOA? - Radio Rock
Avatar
Yarmo
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Viestit: 3049
Liittynyt: 9.5.2009 21:41

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Viesti Kirjoittaja Yarmo »

Jeppe kirjoitti:
Piparkakkuja

2 dl siirappia
2 dl sokeria
250 g margariinia
2 tl kanelia
1 rkl piparkakkumaustetta
1 tlkardemummaa
1kananmunaa
n 10 dl vehnajauhoa
2 tl soodaa
Jeppe, kuinka paljon sait pipareita tuon kokoisella taikinalla? :)
Et opi kokemuksen kautta mitään. Opit vain pohtimalla kokemuksia.
Avatar
R1ku
VIP
VIP
Viestit: 888
Liittynyt: 12.5.2009 18:11

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Viesti Kirjoittaja R1ku »

Tässäpä Pasi Viherahon keksimä ateria, olen pari kertaa tuollaisen satsin tehnyt ja ihan hyvää on tullut. Joidenkin mielestä ruoka voi olla kauhean näköistä ja että tuollaiset ruoka-aineet eivät sovi yhteen mutta itse olen ainakin tykännyt.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HxE3lErf3zc[/youtube]
Jeppe
Kanta-asiakas
Viestit: 1192
Liittynyt: 21.8.2009 22:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Viesti Kirjoittaja Jeppe »

Kuva
Korvapuustit

Taikina:
½ l maitoa (laktoositonta jos on tarvetta)
50g hiivaa
2tl suolaa
1-2 rkl kardemummaa
1 muna
100 g margariiniä
n. 15 dl vehnäjauhoja (puolikarheaa)

(itse poistin pullareseptistä margariinin sillä koen että sama määrä pullien ''täytteessä'' on tarpeeksi)

Korvapuustien väliin:
100g margariinisulaa
½-1 dl fariinisokeria
1-2 rkl kanelia

Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa (älä ainakaan microssa, itse sain mukavan yllätyksen kun lähes koko micro oli taikinassa). Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria :)
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.
Tiesitkö että netissä on muutakin kuin PORNOA? - Radio Rock
Lihapullamies
VIP
VIP
Viestit: 576
Liittynyt: 9.8.2009 12:15

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Viesti Kirjoittaja Lihapullamies »

Tofupihvit. Resepti: http://www.tiko.vuodatus.net/blog/1334007

Itse raaka-aine: Kuva

Taikina: Kuva

Pannulla: Kuva

Valmiit pihvit: Kuva


Lopputulos: Hyvää. Parempaa kuin vaikka jauhelihasta tehdyt pihvit.
Nauti vaikkapa pastan kanssa.

EDIT: Viimeisessä kuvassa näet jäljellä jääneestä taikinasta tehdyn Tofupullan. Hyvää oli sekin.
Osteri-Ossi Faniklubin jäsen #4
Avatar
pinse.
Kanta-asiakas
Viestit: 414
Liittynyt: 23.8.2009 16:02

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Viesti Kirjoittaja pinse. »

Wrapit 8 kpl
Kuva

Tarvitset:
4 valmista tortillapohjaa
100 g kinkkua
100 g valkosipulituorejuustoa (myös muu maustettu tuorejuusto käy)
n. 2 rkl ruokajogurttia (itse laitoin majoneesia tilalta)
4 salaatinlehteä
½ paprika
½ suolakurkku

Valmistus:
Leikkaa kinkku ohuiksi suikaleiksi ja silppua salaatinlehdet.
Kuutioi paprika ja poista siemenet, kuutioi myös suolakurkku.
Sekoita kinkku, tuorejuusto ja jogurtti(/majoneesi) keskenään,
tarkista maku ja lisää halutessasi ripaus mustapippuria.

Kuva

Levitä seos tortilloille, ei kuitenkaan ihan reunoille.
Ripottele täytteen päälle salaatto sekä paprika- ja suolakurkkukuutiot.
Taita tortillat reunoilta ja kääri tiiviiksi rullaksi.
Leikkaa rullat viistosti kahtia ja asettele lautaselle tai kietaise lautasliinaan.

Kuva

ohje kirjasta "30 vauhdikasta välipalaa", tullut jostain kirjakerhosta about 5 v.sitten :D

//kuvat aivan surkeita, otettu entisellä pskalla kameralla. Kuvat otettu joskus kesällä (~½ v sitte), joten sekin selittänee jotain, olen kuitenkin 'hieman' kehittynyt kuvaamisessa tuosta :P
Viimeksi muokannut pinse., 21.1.2010 19:33. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Rambo
Kaikkien janoisten sankari
Kaikkien janoisten sankari
Viestit: 2238
Liittynyt: 19.3.2009 17:26
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Viesti Kirjoittaja Rambo »

pinse. kirjoitti:Wrapit 8 kpl
Varsin herkullisen näköistä :) :ylos:
Kuukauden Rambo-Ossi (8/2011)
Jeppe
Kanta-asiakas
Viestit: 1192
Liittynyt: 21.8.2009 22:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Viesti Kirjoittaja Jeppe »

Rambo-Ossi kirjoitti:
pinse. kirjoitti:Wrapit 8 kpl
Varsin herkullisen näköistä :) :ylos:
Samat sanat, tuli oikein kunnon nälkä! Mutta mättöpäivään on vielä niin kauan aikaa että ei sais edes miettiä.. :(
Tiesitkö että netissä on muutakin kuin PORNOA? - Radio Rock
Avatar
Japp
VIP
VIP
Viestit: 3229
Liittynyt: 24.1.2010 14:36

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Viesti Kirjoittaja Japp »

...
Viimeksi muokannut Japp, 25.7.2010 18:20. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Suomi-Japp-Suomi
Leona Rambo Ekku Iivo Oiva

We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Avatar
Laatikko
VIP
VIP
Viestit: 1130
Liittynyt: 25.8.2009 21:59

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Viesti Kirjoittaja Laatikko »

Suklaamuffinssit suklaa -ja tuorejuustokuorrutteella.

Muffinssit
n. 20- 25 kpl riippuen paperivuoan koosta.
Huom. Tämä on kaksinkertaistettu resepti vanhasta. Puoliksi vain jos tuntuu liian isolta taikinalta. :)

400 g Leivontamargariinia
5 dl Sokeria
6 Munaa
1 dl Maitoa
6 dl Vehnäjauhoja
6 rkl Kaakaojauhetta
2 tl Leivinjauhetta
2 tl Vaniliinisokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri keskenään ja vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Lisää maito. Sekoita tasaiseksi ja annostele vuokiinn. Voi myös sekoittaa suklaarouhetta taikinaan jos oikein suklaisia haluaa. Itse lisäsin suklaalevystä yhden palan vuokaan ennen uuniin laittoa.
Paistetaan uunissa 200 asteessa 20 - 25 min.

Suklaakuorrute
75 g Taloussuklaata
2 ½ dl Tomusokeria
1 -2 rkl Kuumaa vettä

Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää tomusokeri ja kuuma vesi.

Tuorejuustokuorrute
1 prk Maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Rahkaa
n. 2 dl Tomusokeria
n. 1 dl Kookoshiutaleita
Sitruunamehua oman maun mukaan

Sekoitetaan vain kaikki keskenään.

Varmista, että muffinssit ovat täysin jäähtyneet ennen kuorruttamista, muuten sulaa päältä. Suklaakuorrute jähmettyy nopeasti joten kannattaa valmistaa se vasta hetki ennen kuorruttamista.
Itse lisäsin vielä tuorejuustokuorrutteeseen punaista elintarvikeväriä niin saatiin vähän pinkkiä. :)
Kuva

Kuva
Jeppe
Kanta-asiakas
Viestit: 1192
Liittynyt: 21.8.2009 22:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Viesti Kirjoittaja Jeppe »

Kuva
Hampurilaissämpylät
Taikina:
3 dl vettä tai maitoa oman maun mukaan
25g hiivaa
1 tl suolaa
4dl puolikarkeaa vehnäjauhoa (voi vaihtaa myös graham tai ruisjauhoilla)
3dl durumvehnäjauhoja
1rkl öljyä

Pinnalle:
n. 1 dl vettä
seesaminsiemeniä

Sitä löyseämpi taikina on sitä kuohkeampia ovat sämpylätkin. Taikinan voi kohottaa mikrossa (tästä hiiva tykkää erityisesti). Taikina kohoaa kaksinkertaiseksi joten varaudu ottamaan mahdollisimman iso astia taikinalle.
Leivo taikina tangoksi ja leikkaa siitä 10-12 palaa. Pyöritä ja aseta leivinpaperin päälle. Anna taikinan kohota vielä kerran samalla kun odotat uunin lämpenemistä. Voitele sämpylöitten pinta vedellä koristele seesaminsiemenillä ja työnnä sisään uuniin.

Paistetaan 225-asteisessä uunissa 10-15min kunnes ovat valmiita!
Tiesitkö että netissä on muutakin kuin PORNOA? - Radio Rock
Avatar
pinse.
Kanta-asiakas
Viestit: 414
Liittynyt: 23.8.2009 16:02

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Viesti Kirjoittaja pinse. »

Tein tuossa äsken tätä, ja ajattelin laittaa nyt sitten tännekin ohjeen.. (kuva on otettu kesäkuussa kun ed. kerran tein tätä, siksi niin kesäinen tausta :D)

SUKLAAKAKKU

Kuva

2 dl perunajauhoja
2,5 dl sokeria
200 g rasvaa
3 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl rouhittua taloussuklaata
0,5 dl kermaa (myös maito käy)

Vatkaa perunajauhot, sokeri ja pehmeä rasva vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kaakaojauhe, suklaarouhe ja lisää seos taikinaan ja
lopuksi kerma(/maito). Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia.
Peitä kakun pinta tarvittaessa foliolla paistamisen loppuvaiheessa.

Kuorrutus:
0,5 dl kermaa
25 g rasvaa
150 g taloussuklaata

Kuumenna kerma ja rasva kattilassa, sulata siihen lopuksi suklaa. Kuorruta ja koristele kakku, nauti. :)

ohje otettu 5-10 vuotta sitten perunajauhopakkauksen takaa.
Larry
VIP
VIP
Viestit: 2700
Liittynyt: 29.10.2009 17:23

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Viesti Kirjoittaja Larry »

tosi hyviä ohjeita oikeesti :) :ylos:
Ajattelin täss joku päivä tekasta omenapiirakan ja jakaa sen ilon teidänkin kanssa :D
Vastaa Viestiin