Sivu 2/11
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 3.11.2009 18:40
Kirjoittaja Jeppe
- Kanan minuuttipihvi
- Jasminriisiä
- Wokkivihanneksia
- Makea chilikastike
Ota rasia huoneenlämpöön n. ½ tuntia ennen kypsennystä. Paista Minuuttipihvit kuumalla paistinpannulla tilkassa öljyä. Paista kumpaakin puolta noin minuutin. Varo paistamasta liian kauan, sillä eihän kukaan sellaista halua?
Laita vesi kiehumaan kattilassa ja mittaa itsellesi sopiva määrä riisiä.
Kypsennä wokkivihakset pannulla ja mausta chilikastikkeella oman maun mukaan!
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 3.11.2009 19:17
Kirjoittaja Yarmo
Nams, kylläpäs ovat foorumistit tehnyt erittäin herkullisen näköistä sapuskaa!
O-O:n ensimmäisessä kokkauksessa oli varsin omaperäinen esille-pano.
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 5.11.2009 21:11
Kirjoittaja Jeppe
Syntinen suklaakakku
200 g tummaa suklaata
200 g voita
3 dl sokeria
5 munaa
1 rkl vehnäjauhoa
Leikkaa leivinpaperista vuokaan sopiva pala, voitele paperi rasvalla.
Kuutioi voi pieniksi paloiksi ja pilko suklaa. Suklaan suhteen ei kannata pihtailla, joten osta mahdollisimman hyvälaatuista leivontaan tarkoitettua suklaata
Kun voi ja suklaa ovat sulaneet lisää sokeri joukkoon ja odota että se liukenee. Varo kuitenkin ettei seos pala pohjaan!
Kun seos on hieman viilentynyt lisää yksitellen munat, kuten jo koulussa opeteltiin muistakaa rikkoa munat erillisessä kulhossa ettei koko kakku mene pilalle mädäntyneen kananmunan vuoksi. Lisää jauhot.
Jos leivotaan suurelle poppoolle eikä olla varmoja siitä onko seurassa keliakiasta kärsivä henkilö voidaan vehnäjauhot vaihtaa myös kaakaojauheeseen!
Uunin lämpötila on 190 astetta, kakku on valmis noin 20min päästä. Kakun kuuluu hytistä hieman keskeltä, silloin se on ihanan pehmeä ja tahmea sisältä. Moni kehottaa tekemään kakun mielellään vuorokausi ennen tarjoilua, silloin kakku on saanut vetäytyä kunnolla ja maistuu tuplasti paremmalta.
Kakun voi myös koristella esimerkiksi valkosuklaalla tai tummalla suklaalla
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 5.11.2009 23:08
Kirjoittaja dottis
Jeppe kirjoitti:
Syntinen suklaakakku
200 g tummaa suklaata
200 g voita
3 dl sokeria
5 munaa
1 rkl vehnäjauhoa
Näyttää todella herkulliselta! Ehkäpä tässä joku päivä voisin kokeilla samaa, kiitos reseptistä
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 6.11.2009 00:01
Kirjoittaja Jeppe
Tässä ei voi epäonnistua sen verran helppo kakku
resepti on alunperin englantilaisesta suklaakirjasta joten tämän herkun pitäisi kelvata suuhun kun suuhun!
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 8.11.2009 22:39
Kirjoittaja pinse.
Mitäs nyt heittäisin teille tänne, tullu taas leivottua vähän enempikin lähipäivinä..
Nojoo, mites ois tämmöne kun:
Paholaisen piirakka
Pohja
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tl suolaa
1 dl tummaa kaakaota
-> sekoita kuivat ainekset keskenään hyvin sekaisin
50 g sulatettua rasvaa
2½ dl vettä (
-> lisää kuiviin aineisiin vatkaten sähkövatkaimella
3 kananmunaa
-> lisää seokseen ja jatka vatkaamista.
Paista piirakkapohjaa n. 200 asteessa 20-25 min.
Kuorrutus
n. 5 dl tomusokeria
70 g rasvaa
4 rkl maitoa
2 tl vanilliinisokeria
-> vaahdota rasva ja lisää muut ainekset ja levitä pohjan päälle. Ripottele pinnalle vielä mariannerouhetta koristeeksi.
Ohjeesta kiitokset Mimmin keittiöön (
http://mimminkeittio.com/), omia pieniä muutoksia ohjeeseen tehty
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 11.11.2009 22:35
Kirjoittaja Jeppe
Tacolaatikko
400g Jauhelihaa
1 prk Tuorejuustoa
Sipulia
Paprikaa
Texmex maustepussi
Juustoraastetta
Tortillasipsejä
Pilko sipuli ja paprika pieniksi paloiksi. Pistä uuni lämpenemään noin 200 asteeseen. Ruskista sipuli, lisää jauheliha ja viimeiseksi paprika. Lisää texmex maustepussi jauhelihaseokseen.
Levitä tuorejuusto vuokaan, kaada päälle jauhelihaseos. Pinnalle juustoraastetta ja tortillasipsejä. Poista laatikko uunista kun juusto on saanut hieman väriä.
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 12.11.2009 23:06
Kirjoittaja Rambo
Hamburgare
- - Jauhelihaa, 400g (4 pihviä)
- Cheddar
- Hampurilaissämpylät, 1 kpl
- Salaatti, tomaatti ja punasipuli
- Majoneesi tms. kastike
- Ketsuppi (ja sinappi)
Hampurilainen on suurempi kuin kuvista uskoisi.
Valmis:
Jauhelihalle tehosekoitinkäsittely (tulee tiiviimpi), muotoillaan leivinpaperille ohuiksi levyiksi ja laitetaan pakkaseen ainakin noin puoleksi tunniksi. Jäiset pihvit on helppo paistaa niin, että pysyvät kasassa ja pihvin muotoisina. Pihvi pienenee alaltaan noin puoleen pannulla. Sämpylät kävivät leivänpaahtimessa hakemassa lämpöä.
Ja hyvää tulloo!
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 13.11.2009 16:10
Kirjoittaja Joonas
Herkullinen resepti
Osteri-Ossin laittama. Tuli ihan maku kielelle, kun ajattelee hampurilaista.
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 13.11.2009 17:17
Kirjoittaja Superhero572
Kuva on tässä koska ei mahtunut
http://superhero572.net16.net/uploaded/ ... 090096.jpg
Pizza
-Valmis pohja
-Tomaattimurskaa
-nakkia
-juustoa kuutisen kiloa
-ananas
-katkarapuja
-tonni kalaa
Vielä oli varmaan jotain mutta ei tule mieleen
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 13.11.2009 17:29
Kirjoittaja Joonas
Ei pahalla, mutta kuvan ja ohjeen perusteella ei oikein tullut vesi kielelle.
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 13.11.2009 20:45
Kirjoittaja Superhero572
Joonas kirjoitti:
Ei pahalla, mutta kuvan ja ohjeen perusteella ei oikein tullut vesi kielelle.
Se oli kuule maittava pitsa se!
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 14.11.2009 01:12
Kirjoittaja Yarmo
Superhero572 kirjoitti:Joonas kirjoitti:
Ei pahalla, mutta kuvan ja ohjeen perusteella ei oikein tullut vesi kielelle.
Se oli kuule maittava pitsa se!
Harmillisesti jäi ohje hieman vajaaksi, ja ulkoasussa ehkä vähän parannetta.
Itse kokeilen huomenna, tai siis päivällä tehdä oman ohjeen kuvineen.
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 14.11.2009 14:09
Kirjoittaja Yarmo
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 14.11.2009 14:28
Kirjoittaja Mad
Oi, hemmetti tuli uudestaan nälkä, vaikka juuri söin. Hyvän näköstä! ja varmasti kanssa hyvän makusta ?
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 14.11.2009 14:30
Kirjoittaja Yarmo
mad kirjoitti:varmasti kanssa hyvän makusta ?
Khyllä!
Halukkaat vain hypätkää linjabiiliin ja Porojen valtakuntaan!
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 14.11.2009 15:17
Kirjoittaja Superhero572
Jarmo kirjoitti:mad kirjoitti:varmasti kanssa hyvän makusta ?
Khyllä!
Halukkaat vain hypätkää linjabiiliin ja Porojen valtakuntaan!
Oisit lähettäny palan tosta pitsasta mullekki
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 14.11.2009 15:36
Kirjoittaja Tassel
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 16.11.2009 19:37
Kirjoittaja Jeppe
Jarmo kirjoitti:Pizza Bolognese À la carte El' Poromies
Pizzapohja:
- Kaksi kuivahiiva-pussia
- 18dl vehnäjauhoja
- 9rkl öljyä
- 8dl maitoa
- Suolaa
Itse en ole koskaan tehnyt pizzapohjan maidolla ainoastaan vedellä. Onko paljonkin makueroa?
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 16.11.2009 19:54
Kirjoittaja Kalervo
Pakko viikonloppuna kokeilla tuota Jarmon pizzaa.