Sivu 3/11
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 17.11.2009 16:38
Kirjoittaja Yarmo
Jeppe kirjoitti:Itse en ole koskaan tehnyt pizzapohjan maidolla ainoastaan vedellä. Onko paljonkin makueroa?
Ei sikäli makueroa ole, sen ehkä enemmän huomaa siinä että hiiva tuntuu hieman paremmina reagoivan lämpimän maidon kanssa.
Bobbi kirjoitti:Pakko viikonloppuna kokeilla tuota Jarmon pizzaa.
Muistutan, että taikinaa tehdessä käytä jauhoja sen verran että siitä taikinasta tulee kiinteää eikä tartu tassuihin kovin pahasti.
Ainoana miinuksena tuohon voisin sanoa, että tuosta taikina määrästä saa 2 pitsaa. Yhtenä pohjana tuosta tuli melko paksu, ehkä liiankin paksu. Sen vuoksi ensi kerralla samankokoinen taikina mutta kaksi peltiä.
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 20.11.2009 21:12
Kirjoittaja Yarmo
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 20.11.2009 22:11
Kirjoittaja Larry
NAMM!
Pakko kokeilla tota Jarmon kakkua !!
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 23.11.2009 13:22
Kirjoittaja Jeppe
Luumukiisseliä
250g kuivattuja luumuja
7 dl vettä
1 dl sokeria
3-4 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
Lisää 7dl vettä kattilaan, keitä hiljalleen ja lisää kuivatut luumut. Luumut voi myös jättää hetkeksi veteen turpoamaan ennen keittämistä. Jos haluaa todella samettisen luumukiisselin voi luumut ja tilkka vettä laittaa tehosekoittimeen. Tämähän on tietysti makuasia!
Lisää sokeri ja anna kiehua hetken. Ota 1dl vettä lasiin ja sekoita siihen perunajauhot. Miksi sekoittaa perunajauhot ja tilkka vettä? Sen saa jokainen itse miettiä...
Kiisselin kyytipojaksi voi lisätä kermavaahtoakin jos haluaa!
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 23.11.2009 15:27
Kirjoittaja StileTTI
Jeppe kirjoitti:
Luumukiisseliä
250g kuivattuja luumuja
7 dl vettä
1 dl sokeria
3-4 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
Lisää 7dl vettä kattilaan, keitä hiljalleen ja lisää kuivatut luumut. Luumut voi myös jättää hetkeksi veteen turpoamaan ennen keittämistä. Jos haluaa todella samettisen luumukiisselin voi luumut ja tilkka vettä laittaa tehosekoittimeen. Tämähän on tietysti makuasia!
Lisää sokeri ja anna kiehua hetken. Ota 1dl vettä lasiin ja sekoita siihen perunajauhot. Miksi sekoittaa perunajauhot ja tilkka vettä? Sen saa jokainen itse miettiä...
Kiisselin kyytipojaksi voi lisätä kermavaahtoakin jos haluaa!
Täysin erilaista luumukiisseliä, mitä minä tein! Tuo kyllä näyttää paremmalta..
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 26.11.2009 20:29
Kirjoittaja Jeppe
Wagnerin Kanatikut
(4 annosta)
bambutikkuja tai grillitikkuja
500g broilerin jauhelihaa
viipale kuivahtanutta paahtoleipää
1 kananmuna
½ dl makeaa chilikastiketta
suolaa
pippuria
Anna tikkujen liota muutama tunti vedessä, jotta ne eivät pala paistaessa tai grillatessa.
Murusta broilerin jauhelihan sekaan kuivunutta paahtoleipää. Sekoita joukkoon kananmuna sekä chilikastike (jos haluaa voimakkaamman makuista kannattaa se maustaa 2 tlk punaisella chilitahnalla). Mausta taikina suolalla ja pippurilla.
Muotoile taikinasta tikkuihin pötkylöitä. Paista kypsäksi pannulla tai grillaa grillillä. Tarjoile riisin tai perunoiden kanssa. Tarjoile makean chilikastikkeen kanssa
Resepti on otettu Juban Viivi ja Wagnerin keittokirjasta. Erittäin mukava ja hauska keittokirja wagnerin ystäville
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 26.11.2009 20:30
Kirjoittaja naistenmies97
Ite leivoin tänään korvapuusteja, ai että maistu savukkeen ja kahvin kanssa.
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 28.11.2009 22:55
Kirjoittaja Jeppe
Piparkakkuja
2 dl siirappia
2 dl sokeria
250 g margariinia
2 tl kanelia
1 rkl piparkakkumaustetta
1 tlkardemummaa
1kananmunaa
n 10 dl vehnajauhoa
2 tl soodaa
Uuni 200 astetta (5-8min) Jos haluaa päästä helpommalla kannattaa ostaa myllyn paras piparkakkutaikinaa, (en suosittele sunnuntai piparkakkutaikinaa maistuu pelkälle voille). Samat asteet ja ajat myös valmistaikinoissa.
Tee persoonallisia kakkuja, koristele ne nompparelleillä ja karkeilla
Hyvää pikkujoulua kaikille!
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 29.11.2009 11:04
Kirjoittaja Yarmo
Jeppe kirjoitti:
Piparkakkuja
2 dl siirappia
2 dl sokeria
250 g margariinia
2 tl kanelia
1 rkl piparkakkumaustetta
1 tlkardemummaa
1kananmunaa
n 10 dl vehnajauhoa
2 tl soodaa
Jeppe, kuinka paljon sait pipareita tuon kokoisella taikinalla?
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 5.1.2010 00:53
Kirjoittaja R1ku
Tässäpä Pasi Viherahon keksimä ateria, olen pari kertaa tuollaisen satsin tehnyt ja ihan hyvää on tullut. Joidenkin mielestä ruoka voi olla kauhean näköistä ja että tuollaiset ruoka-aineet eivät sovi yhteen mutta itse olen ainakin tykännyt.
[youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=HxE3lErf3zc[/youtube]
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 10.1.2010 21:58
Kirjoittaja Jeppe
Korvapuustit
Taikina:
½ l maitoa (laktoositonta jos on tarvetta)
50g hiivaa
2tl suolaa
1-2 rkl kardemummaa
1 muna
100 g margariiniä
n. 15 dl vehnäjauhoja (puolikarheaa)
(itse poistin pullareseptistä margariinin sillä koen että sama määrä pullien ''täytteessä'' on tarpeeksi)
Korvapuustien väliin:
100g margariinisulaa
½-1 dl fariinisokeria
1-2 rkl kanelia
Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa (älä ainakaan microssa, itse sain mukavan yllätyksen kun lähes koko micro oli taikinassa). Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 12.1.2010 18:31
Kirjoittaja Lihapullamies
Tofupihvit. Resepti:
http://www.tiko.vuodatus.net/blog/1334007
Itse raaka-aine:
Taikina:
Pannulla:
Valmiit pihvit:
Lopputulos: Hyvää. Parempaa kuin vaikka jauhelihasta tehdyt pihvit.
Nauti vaikkapa pastan kanssa.
EDIT: Viimeisessä kuvassa näet jäljellä jääneestä taikinasta tehdyn Tofupullan. Hyvää oli sekin.
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 21.1.2010 19:30
Kirjoittaja pinse.
Wrapit 8 kpl
Tarvitset:
4 valmista tortillapohjaa
100 g kinkkua
100 g valkosipulituorejuustoa (myös muu maustettu tuorejuusto käy)
n. 2 rkl ruokajogurttia (itse laitoin majoneesia tilalta)
4 salaatinlehteä
½ paprika
½ suolakurkku
Valmistus:
Leikkaa kinkku ohuiksi suikaleiksi ja silppua salaatinlehdet.
Kuutioi paprika ja poista siemenet, kuutioi myös suolakurkku.
Sekoita kinkku, tuorejuusto ja jogurtti(/majoneesi) keskenään,
tarkista maku ja lisää halutessasi ripaus mustapippuria.
Levitä seos tortilloille, ei kuitenkaan ihan reunoille.
Ripottele täytteen päälle salaatto sekä paprika- ja suolakurkkukuutiot.
Taita tortillat reunoilta ja kääri tiiviiksi rullaksi.
Leikkaa rullat viistosti kahtia ja asettele lautaselle tai kietaise lautasliinaan.
ohje kirjasta "30 vauhdikasta välipalaa", tullut jostain kirjakerhosta about 5 v.sitten
//kuvat aivan surkeita, otettu entisellä pskalla kameralla. Kuvat otettu joskus kesällä (~½ v sitte), joten sekin selittänee jotain, olen kuitenkin 'hieman' kehittynyt kuvaamisessa tuosta
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 21.1.2010 19:32
Kirjoittaja Rambo
pinse. kirjoitti:Wrapit 8 kpl
Varsin herkullisen näköistä
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 21.1.2010 20:04
Kirjoittaja Jeppe
Rambo-Ossi kirjoitti:pinse. kirjoitti:Wrapit 8 kpl
Varsin herkullisen näköistä
Samat sanat, tuli oikein kunnon nälkä! Mutta mättöpäivään on vielä niin kauan aikaa että ei sais edes miettiä..
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 24.1.2010 16:06
Kirjoittaja Japp
...
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 29.1.2010 20:24
Kirjoittaja Laatikko
Suklaamuffinssit suklaa -ja tuorejuustokuorrutteella.
Muffinssit
n. 20- 25 kpl riippuen paperivuoan koosta.
Huom. Tämä on kaksinkertaistettu resepti vanhasta. Puoliksi vain jos tuntuu liian isolta taikinalta.
400 g Leivontamargariinia
5 dl Sokeria
6 Munaa
1 dl Maitoa
6 dl Vehnäjauhoja
6 rkl Kaakaojauhetta
2 tl Leivinjauhetta
2 tl Vaniliinisokeria
Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri keskenään ja vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Lisää maito. Sekoita tasaiseksi ja annostele vuokiinn. Voi myös sekoittaa suklaarouhetta taikinaan jos oikein suklaisia haluaa. Itse lisäsin suklaalevystä yhden palan vuokaan ennen uuniin laittoa.
Paistetaan uunissa 200 asteessa 20 - 25 min.
Suklaakuorrute
75 g Taloussuklaata
2 ½ dl Tomusokeria
1 -2 rkl Kuumaa vettä
Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää tomusokeri ja kuuma vesi.
Tuorejuustokuorrute
1 prk Maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Rahkaa
n. 2 dl Tomusokeria
n. 1 dl Kookoshiutaleita
Sitruunamehua oman maun mukaan
Sekoitetaan vain kaikki keskenään.
Varmista, että muffinssit ovat täysin jäähtyneet ennen kuorruttamista, muuten sulaa päältä. Suklaakuorrute jähmettyy nopeasti joten kannattaa valmistaa se vasta hetki ennen kuorruttamista.
Itse lisäsin vielä tuorejuustokuorrutteeseen punaista elintarvikeväriä niin saatiin vähän pinkkiä.
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 23.2.2010 15:55
Kirjoittaja Jeppe
Hampurilaissämpylät
Taikina:
3 dl vettä tai maitoa oman maun mukaan
25g hiivaa
1 tl suolaa
4dl puolikarkeaa vehnäjauhoa (voi vaihtaa myös graham tai ruisjauhoilla)
3dl durumvehnäjauhoja
1rkl öljyä
Pinnalle:
n. 1 dl vettä
seesaminsiemeniä
Sitä löyseämpi taikina on sitä kuohkeampia ovat sämpylätkin. Taikinan voi kohottaa mikrossa (tästä hiiva tykkää erityisesti). Taikina kohoaa kaksinkertaiseksi joten varaudu ottamaan mahdollisimman iso astia taikinalle.
Leivo taikina tangoksi ja leikkaa siitä 10-12 palaa. Pyöritä ja aseta leivinpaperin päälle. Anna taikinan kohota vielä kerran samalla kun odotat uunin lämpenemistä. Voitele sämpylöitten pinta vedellä koristele seesaminsiemenillä ja työnnä sisään uuniin.
Paistetaan 225-asteisessä uunissa 10-15min kunnes ovat valmiita!
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 20.3.2010 14:37
Kirjoittaja pinse.
Tein tuossa äsken tätä, ja ajattelin laittaa nyt sitten tännekin ohjeen.. (kuva on otettu kesäkuussa kun ed. kerran tein tätä, siksi niin kesäinen tausta
)
SUKLAAKAKKU
2 dl perunajauhoja
2,5 dl sokeria
200 g rasvaa
3 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl rouhittua taloussuklaata
0,5 dl kermaa (myös maito käy)
Vatkaa perunajauhot, sokeri ja pehmeä rasva vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kaakaojauhe, suklaarouhe ja lisää seos taikinaan ja
lopuksi kerma(/maito). Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia.
Peitä kakun pinta tarvittaessa foliolla paistamisen loppuvaiheessa.
Kuorrutus:
0,5 dl kermaa
25 g rasvaa
150 g taloussuklaata
Kuumenna kerma ja rasva kattilassa, sulata siihen lopuksi suklaa. Kuorruta ja koristele kakku, nauti.
ohje otettu 5-10 vuotta sitten perunajauhopakkauksen takaa.
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Lähetetty: 23.3.2010 19:13
Kirjoittaja Larry
tosi hyviä ohjeita oikeesti
Ajattelin täss joku päivä tekasta omenapiirakan ja jakaa sen ilon teidänkin kanssa