Sivu 5/11

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 4.10.2010 20:49
Kirjoittaja Yarmo
Eikös toi oo helpompi hakea kaupasta suklaamousse paketti ja vispata koneella? :D

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 4.10.2010 20:54
Kirjoittaja Japp
no huoh. :D itse tehty on aina paremman makuinen! :)

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 13.10.2010 08:25
Kirjoittaja Sebastiann
Hyvännäköisiä "ruakia" teette :)

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 23.10.2010 02:30
Kirjoittaja Ekku
Tein kunnon rasvapommin.. :) :ylos:

½ kiloa ranskalaisia
Nakkeja tai makkaraa maun mukaan
Kebabia maun mukaan
1-2 kananmunaa

Vähän turhan iso kuva tuli.. :|

Kuva

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 23.10.2010 11:52
Kirjoittaja Jeppe
Tuli mieleen jotenkin rekkamiehen aamupala tuosta ateriasta :D

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 25.10.2010 19:41
Kirjoittaja Larry
ekku kirjoitti:Tein kunnon rasvapommin.. :) :ylos:

½ kiloa ranskalaisia
Nakkeja tai makkaraa maun mukaan
Kebabia maun mukaan
1-2 kananmunaa

Vähän turhan iso kuva tuli.. :|

Kuva

Oho oho NAM :D
Alkopa tässä tekemään yhtäkkiä kovasti meili makkaraperunoita :D
Missä vaiheessa kananmunat heitetään sekaan?

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 25.10.2010 19:43
Kirjoittaja Yarmo
Ton kuvan perusteella paistat tavallisen kananmuna ja lynttäät sen päälle tai vaikkapa poikittain jos se tuntuu Jingin ja Jangin kannalta sopivalta.. :)

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 25.10.2010 19:53
Kirjoittaja Ekku
Saksofoni kirjoitti:
ekku kirjoitti:Tein kunnon rasvapommin.. :) :ylos:

½ kiloa ranskalaisia
Nakkeja tai makkaraa maun mukaan
Kebabia maun mukaan
1-2 kananmunaa

Vähän turhan iso kuva tuli.. :|

Oho oho NAM :D
Alkopa tässä tekemään yhtäkkiä kovasti meili makkaraperunoita :D
Missä vaiheessa kananmunat heitetään sekaan?
Elikkä pistin ranskalaiset uuniin ja sillä aikaa paistelin pannulla nakit ja kebabit, kananmuna pannulla lopuksi, ranskalaisissa kestää kuitenkin n 15min niin kannattaa aloittaa noiden paistaminen vasta kun perunat on olleet jonkin aikaa uunissa, ettei kerkeä jäähtymään nuo kebabit ja nakit..

Idea tohon syntyi vähän vahingossa, ensin tein pelkät makkaraperunat ja siihen tuli sitten kananmunaa ja kebabia sekaan.. Tarkoitus olis vielä jotain lisätä tuohon annokseen, en vain tiedä mitä.., jauhelihapihvi? :P

Tuossa toinen kuva..
Kuva

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 29.10.2010 23:09
Kirjoittaja Larry
Aaika hyvän näköstä :)
Vois vaikka joskus itekki toteuttaa tollasen (:

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 29.10.2010 23:23
Kirjoittaja Ekku
Saksofoni kirjoitti:Aaika hyvän näköstä :)
Vois vaikka joskus itekki toteuttaa tollasen (:
haha kiitti :) , mutta ei tuota viiti ihan joka päivä syödä :D

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 13.11.2010 15:54
Kirjoittaja Japp
Isänpäiväkakku

Tänä vuonna tein isälle suklaisen kakun:

6 munaa
3 dl sokeria
6 rkl kaakaojauhetta
½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri, siivilöi joukkoon muut aineet.
Paista 200-asteessa niin kauan, ettei hammastikkuun jää raakaa taikinaa kun pistät sen kakun keskelle.
Tätä pohjaa ei tarvi kovin paljoa kostuttaa, ehkä vähän reunoja jos ne on kovat..
Kostutin maidolla reunoja ja ihan pikkusen kostutin myös muualta, mutta aika kostea kyllä luonnostaankin.

Täytteeksihän voi laittaa ihan mitä haluaa, mutta minä laitoin

2 pkt flora vispiä
1 pkt vaniljavaahtoa
1 pkt vaniljarahkaa
maitosuklaata
vähän sokeria

Täytettä on aika reilusti, kuten kuvasta näkee.. :D

Päälle laitoin sitten tietysti kermaa ja suklaata. Syön tätä kakkua tässä samalla kun kirjoitan, ja on kyllä hyvää! :ylos:
Ulkonäkö nyt ei ole kaikkein kaunein, mutta ei onneksi mikään hirveän rumakaan..
Tein kakun päivän liian aikaisin, kun teki mieli tehdä se nyt eikä huomenna. :p

Kuva

Kuva

Hyvää isänpäivää! :)

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 13.11.2010 20:28
Kirjoittaja Yarmo
Japp, muistitkos lisätä ne vehnäjauhot vai missä se "taikina" on mitä uunissa paistettiin? :D :D

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 13.11.2010 21:23
Kirjoittaja dottis
Taikinassahan oli kaakaojauhetta ohjeen mukaan, eli noi tumman ruskeat viirut on niitä taikinasta tehtyjä. :) (kai)

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 13.11.2010 21:31
Kirjoittaja Yarmo
dottis kirjoitti:Taikinassahan oli kaakaojauhetta ohjeen mukaan, eli noi tumman ruskeat viirut on niitä taikinasta tehtyjä. :) (kai)
Mut miten ihmeessä ne viirut menee pystysuunnassa leikatussa palassa? :D

Jostain syystä äärimmäisen outo kakku, mutta herkullisen näkönen!

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 13.11.2010 21:36
Kirjoittaja Rambo
Yarmo kirjoitti:
dottis kirjoitti:Taikinassahan oli kaakaojauhetta ohjeen mukaan, eli noi tumman ruskeat viirut on niitä taikinasta tehtyjä. :) (kai)
Mut miten ihmeessä ne viirut menee pystysuunnassa leikatussa palassa? :D

Jostain syystä äärimmäisen outo kakku, mutta herkullisen näkönen!
Tuo palahan on kaatunut kyljelleen :carl: :pesis:

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 13.11.2010 22:50
Kirjoittaja Ekku
Minusta tuo pala on nokallaan.. :D

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 14.11.2010 00:24
Kirjoittaja Larry
Onpa taas Jappi tehny hienoa työtä :D

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 29.11.2010 15:52
Kirjoittaja Japp
Kuva

Kuva

Kuva

Tosi ihanan makusta! :ylos: Ihan paras! Tuohon päälle laiton suklaapiirakan kuorrutuksen, ja sopii kyllä tosi hyvin! Tää on eka kerta ku sen laitoin.
Suosittelen kaikille! :)
Tuo kuorrutus sitten muuten on tuolla samassa viestissä missä suklaapiirakkakin, mutta kyllähän nyt tuohon passaa mikä vaan kuorrutus, vaikka vaan sulatettu suklaa.. Tai sitten ei kuorrutusta ollenkaan. Ja tää ohje on muuten Maailman parhaimmat kakut - kirjasta, mun lemppari leipomiskirja! :ylos:

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 30.11.2010 10:18
Kirjoittaja dottis
Japp kirjoitti:Ja tää ohje on muuten Maailman parhaimmat kakut - kirjasta, mun lemppari leipomiskirja! :ylos:
Kakku näyttää maukkaalta!

Kysäisen tässä välissä, että onko kirja mielestäsi ostamisen arvoinen? Harkitsen tässä kyseisen opuksen hankkimista omaan hyllyyni. :) Onko kirjassa kannesta kanteen hyviä reseptejä vai vaan muutamia? Sorry, meni vähän off-topic, ajattelin jos muutkin on kiinnostuneita ;)

Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Lähetetty: 30.11.2010 15:48
Kirjoittaja Japp
on kyllä mun mielestä ostamisen arvonen, siinä on aika paljo vähän vaikeempia reseptejä (ainakin mulle) :D, ja oon monesti kyllä epäonnistunu, mutta on kiva kun haastetta vähän! Ja sitte siinähän on lisäksi hirveesti juttua työvälineistä, eri työvaiheista, raaka-aineista ym. Sain ton joululahjaksi joskus kun olin ehkä 9 tai 10, ja siitä asti oon tosi paljo tykänny <3 lemppariohjeet sieltä on just tää marmorikakku ja sitten luumukakku on tosi hyvää myös! :ylos: