TÄRKEÄÄ: Ismolaitela.comin tulevaisuus?

Jos muut kategoriat eivät sovi, on tämä oikea paikka. Ei Salkkari-keskustelua tänne!
allas
VIP
VIP
Viestit: 2432
Liittynyt: 25.5.2009 16:06

Re: TÄRKEÄÄ: Ismolaitela.comin tulevaisuus?

Viesti Kirjoittaja allas »

Ismolaitela.comin tulevaisuus näyttää ihan hyvältä tällä hetkellä, mutta aktiivisten käyttäjien määrä on aika pieni. :/ Täällä on 8679 käyttäjää, joista vain 60 on kirjoittanut enemmän kuin 50 viestiä. Noistakin 60 käyttäjästä ei läheskään kaikki ole aktiivisia, sanoisin että ehkä puolet. Jostain pitäisi saada paljon uusia käyttäjiä, kuten silloin toukokuussa ja elokuussa. En oikein vaan tiedä että miten ja mistä... Kyllähän tänne kirjoitetaan yhden päivän aikana paljon viestejä, mutta nekin yleensä samojen aktiivisten käyttäjien toimesta (joiden määrä ei ole kovin suuri) samoihin "päivittäistopicceihin" Olisi mukavampi keskustella näillä foorumeilla, jos aktiivisten käyttäjien määrä olisi suurempi ja nimenomaan enemmän salkkarikeskustelua. Yleisessä keskustelussa on 2 kertaa niin paljon viestejä kuin salatut elämät alueella. Onko se hyvä juttu? Näillä foorumeilla? :/
Avatar
Luumukiisseli
VIP
VIP
Viestit: 3444
Liittynyt: 1.6.2009 20:11

Re: TÄRKEÄÄ: Ismolaitela.comin tulevaisuus?

Viesti Kirjoittaja Luumukiisseli »

^Olen samaa mieltä siitä, että Salkkariaiheista keskustelua olisi saatava enemmän. Näitä yleisen alueen "päivittäistopicceja" on luotu ehkä hieman liikaakin.
Vaahtera Herrasmies -Klubin arvostettu jäsen

Osteri-Ossi Faniklubin jäsen #9
Madin Faniclubin (#9) jäsen

Tästä se lähtee.
Rambo
Kaikkien janoisten sankari
Kaikkien janoisten sankari
Viestit: 2238
Liittynyt: 19.3.2009 17:26
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: TÄRKEÄÄ: Ismolaitela.comin tulevaisuus?

Viesti Kirjoittaja Rambo »

Salkkarialueen keskusteluun pitänee laskea myös nettitahtiin keskustelu, kun siellä kuitenkin suosittu juonenpaljastus-ketju on.

Pyritään kehittämään sivuston keskusteluarvoa nimenomaan Salkkareiden kannalta. Jotkut ovatkin ehdottaneet tarkempaa kategoriointia (Hahmot, paikat jne.), mutta tämä saattaisi aiheuttaa myös sen, ettei missään enää keskusteltaisi.
Kuukauden Rambo-Ossi (8/2011)
Avatar
Mad
VIP
VIP
Viestit: 374
Liittynyt: 10.7.2009 16:57
Paikkakunta: Big City Nights

Re: TÄRKEÄÄ: Ismolaitela.comin tulevaisuus?

Viesti Kirjoittaja Mad »

Onhan noita Salatut-Elämät aiheita, jo riittämiin niinkuin on myös hiekkalaatikon aiheita jne. Minun mielestäni ei yhdestä-tv sarjasta voi saada niin hyvää keskustelua, että saataisiin edes 200 aktiivista käyttäjää lisää. Siksi onkin tarkeää [Minun mielestäni], että yleisen puolen aiheet ovat hyviä. Että käyttäjien olisi helppo kirjoittaa niihin. Ne ovat varmasti jo nyt hyviä.

Ainakaan itse en jaksa juuri kirjoitella tuonne Salatut-elämät osioon. Vaikka Itsekin olen aktiivinen sarjan seuraaja.
Monet foorumit käsittelevät juuri jotain tiettyä harrastusta tai jotain vastaavaa. No toivotaan, että jostain uudesta tai vanhasta jakson hakiasta tulisi uusi aktiivinen kirjoittelia.

Katsellaan miten foorumi jakselee, kun sarja palaa tauolta. :)
Avatar
Joonas
VIP
VIP
Viestit: 1612
Liittynyt: 5.8.2009 19:29
Paikkakunta: Kuusamo

Re: TÄRKEÄÄ: Ismolaitela.comin tulevaisuus?

Viesti Kirjoittaja Joonas »

Vaikka tämä on Salatut Elämät -sarjaan painottunut sivusto, silti täällä on hyvä olla muitakin aiheita, kuten nyt onkin ihan hyvin varsinkin yleisessä keskustelussa. :)
Osteri-Ossi Faniklubin jäsen #11.
allas
VIP
VIP
Viestit: 2432
Liittynyt: 25.5.2009 16:06

Re: TÄRKEÄÄ: Ismolaitela.comin tulevaisuus?

Viesti Kirjoittaja allas »

Joonas kirjoitti:Vaikka tämä on Salatut Elämät -sarjaan painottunut sivusto, silti täällä on hyvä olla muitakin aiheita, kuten nyt onkin ihan hyvin varsinkin yleisessä keskustelussa. :)
Onhan se hyvä, mutta kun viestejä on tällä hetkellä puolet enemmän yleisellä kuin salkkari alueella, ja kokoajan yleiselle tulee enemmän viestejä. Tähän löytyy hyvä syy: Salatut elämät -alue koostuu enimmäkseen topiceista joihin jokainen käyttäjä voi vastata vain kerran. Esimerkkeinä "Parhaat Salkkarisanonnat?", "Kenet haluaisit Salkkareihin takaisin?" ja "Salattujen elämien paras näyttelijä?" Kun taas päivittäistopicceja, joihin useampi käyttäjä voi vastata joka päivä/monta kertaa päivässä, löytyy vain muutama kappale. Esim. "Kumman kaa?" ja "Salatut elämä -visa".

Yleiseltä taas löytyy näitä päivittäistopicceja enemmänkin, esim. "Päivän : )" ja "Mikä vituttaa?". Näissä topiceissa ei oikeastaan ole edes mahdollista, että olisi jotain 'järkevää keskustelua', vaan ovat pikemminkin jotain pitkiä loputtomiin jatkuvia listoja, joihin aktiiviset käyttäjät (joita ei edelleenkään ole paljoa) lisäävät oman viestinsä joka päivä. Oikeastaan yleisen keskustelun kaikki viestit tulevat samoihin topicceihin. Katsokaa vaikka yleisen keskustelun ensimmäistä sivua. Ei yhtään tammikuussa tehtyä topiccia, ja vain 4 joulukuussa tehtyä topiccia. Yleisen keskustelun viestimäärä onkin erittäin hämäävä. Aivan kuin siellä olisi paljonkin keskustelua. Oikeasti ne ovat nämä päivittäistopicit, joihin osa aktiivisista käyttäjistä kirjoittavat samoihin topicceihin uudestaan ja uudestaan joka päivä. Tämä päivittäistopic 'ongelma' onkin siis jokaisella alueella, yleisellä vaan on paljon enemmän topicceja joihin kirjoittaa, ja näin salkkarikeskutelu jää vähemmälle.

Yksi harvoista topiceista, joissa on mahdollista käydä jotain järkevää keskustelua, on tuo spoiler/juonipaljastus -keskustelu. Loput topicit ovatkin sitten niitä loputtomiin jatkuvia "listoja" eli päivittäistopicceja, joihin osa niistä vähäisistä aktiivisista käyttäjistä käy kirjoittamassa joka päivä viestin tai pari.

Ja tähän kaikkeen syy on juurikin tuo aktiivisten käyttäjien vähäinen määrä. Ei auta vaikka uusia topicceja tehtäisiin roppakaupalla, koska ne olisivat tällä käyttäjämäärällä päivittäistopicceja tai sitten sellaisia, joihin jokainen voi vastata vain kerran. Mitään keskustelua ei siis olisi.

Aikaisemmin sanoin Ismolaitela.comin tulevaisuuden näyttävän "ihan hyvältä". Asia voi olla joko niin, tai sitten ei. Se riippuu vain siitä, tuleeko Ismolaitela.comiin uutta "käyttäjävirtausta" kuten viime touko- ja elokuussa. Se on tapahtunut aikaisemminkin, joten hyvin mahdollista että tapahtuu vielä tulevaisuudessakin. Pakko sanoa, että tällä hetkellä nämä foorumit ovat omalla asteikollani juuri ja juuri sellaiset, että näitä voi sanoa foorumeiksi. No yksi hyvä asia ainakin tuli tässä välissä mieleen: Chat. Se korvaakin hieman keskustelualueilta puuttuvaa keskustelua. Nyt kun tuo chat on jo muutaman kuukauden ollut (muistaakseni tuli lokakuussa, korjatkaa jos olen väärässä) niin en voisi enää tässä vaiheessa kuvitellakaan näitä foorumeita ilman chattia. Siellä sentään joskus keskustellaan jostain, vaikka välillä meneekin vain spämmin puolelle.

Takaisin asiaan: Tämä aktiivikäyttäjien vähäisyys on onneksi korjattavissa. Salkkari painotteinen foorumihan tämä on (tietääkseni) ja aktiivisia käyttäjiä on noinkin vähän, vaikka sarja kerää päivittäin ~870 000 katsojaa. Aktiivisten käyttäjien määrä on siis helposti tuplattavissa, triplattavissa ja vaikka kymmenkertaistettavissa. Tähän mennessä ei vain jostain syystä ole suurin osa käyttäjistä jäänyt aktiivijäseniksi. Ennakkolataajatkin vain hakevat linkin ja lähtevät pois. Luulisi, että jos on niinkin salkkarifriikki että ei jaksa odottaa huomiseen, että näkisi jakson TV:stä, niin voisi samalla myös alkaa keskustelemaan salkkaripainotteisilla foorumeilla.

Ismolaitela.comilla on loppujen lopuksi erittäin hyvät mahdollisuudet olla varsin suuri salkkarifaneille tarkoitettu foorumi/yhteisö. Nyt vaan pitäisi saada houkuteltua jostain uusia käyttäjiä tänne. Menkääs pojat, tytöt, miehet, naiset ja androgyynit vaikka mainostamaan näitä foorumeita / kertomaan kavereillenne / tehkää jotain muuta näiden foorumeiden hyväksi, jotta Ismolaitela.comista saataisiin pitkäkestoisempi ja aktiivisempi salkkarifoorumi. :)

Oho, tulipa romaani. Tarkoitus kun oli vain lyhesti jotain sanoa. Toivon todellakin että joku jaksoi lukea alusta loppuun. ;)
Viimeksi muokannut allas, 9.1.2010 21:20. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Johnny
VIP
VIP
Viestit: 586
Liittynyt: 26.5.2009 14:44
Paikkakunta: Stellansin takahuone

Re: TÄRKEÄÄ: Ismolaitela.comin tulevaisuus?

Viesti Kirjoittaja Johnny »

Hyvää tekstiä Sallalta :ylos: :ylos: :ylos: , olen suurelta osin samaa mieltä. En ollut ennen tullut ajatelleeksi, että suurin osa foorumin topiceista todellakin on ns. luetteloketjuja, eikä oikeata keskustelua juuri synny.
"When I Die Bury Me Upside Down So The World Can Kiss My Ass"


Osteri-Ossi Faniklubin jäsen #8
allas
VIP
VIP
Viestit: 2432
Liittynyt: 25.5.2009 16:06

Re: TÄRKEÄÄ: Ismolaitela.comin tulevaisuus?

Viesti Kirjoittaja allas »

Johnny kirjoitti:Hyvää tekstiä Sallalta :ylos: :ylos: :ylos: , olen suurelta osin samaa mieltä. En ollut ennen tullut ajatelleeksi, että suurin osa foorumin topiceista todellakin on ns. luetteloketjuja, eikä oikeata keskustelua juuri synny.
Niin, suurin osa topiceista todellakin on sellaisia. Ei noissa "luetteloketjuissa" siis ole mitään vikaa, niitä saa ja pitääkin olla, mutta jos kaikki viestit kerääntyvät vain niihin, niin se ei ole enää hyvä juttu. Joskus kun olen ollut yhden päivän poissa, niin foorumeille on tullut sinä aikana paljon viestejä, varsinkin yleiseen keskusteluun. Mutta sitten huomaankin että uudet viestit ovat tulleet pelkästään niihin päivittäisiin luetteloketjuihin. Mitään keskustelua ei siis ole tullut, enkä siis itsekään voi osallistua sellaiseen.

Olisi hyvä olla näiden päivittäistopiccien lisäksi aiheita, jotka eivät ehkä olisi niin pitkä-ikäisiä, vaan pikemminkin ajankohtaisia, mutta pääasia olisi että ne olisivat sellaisia jotka saavat sitä keskustelua aikaiseksi. Yleisen keskustelun lisäksi varsinkin salatut elämät -alue tarvitsee tällaisia aiheita. Ja niitä topiccejahan saa tietenkin tehdä kuka tahansa. ;) Joten loppujen lopuksi ei tarvitse olla edes kovin suurta aktiivikäyttäjämäärää saadaksemme järkevää keskustelua aikaiseksi. Tietenkään ei olisi yhtään huono juttu jos niitä aktiivisia käyttäjiä tulisi lisää. Ismolaitela.comin tulevaisuus ei siis ollenkaan ole missään "vakaassa tilassa", (tiedän, huono sanavalinta tähän asiaan liittyen) jokainen käyttäjä voi vaikuttaa siihen jollain tavalla. Myös sinä, joka luet tätä nyt. ;)
Avatar
Burnis
VIP
VIP
Viestit: 3027
Liittynyt: 16.7.2009 01:00

Re: TÄRKEÄÄ: Ismolaitela.comin tulevaisuus?

Viesti Kirjoittaja Burnis »

Sinne Salatut elämät -keskusteluunhan voisi avata ihan sellaisen perusketjun, jossa höpötetään sarjan tapahtumista. Vähän niin kuin Salatut elämät nettitahtiin -osastolla, mutta tietysti ilman juonipaljastuksia.
IsmoLaitela Goes Eurovision 2015. Stay tuned!

We are sistas, we stand together
Turksa, Japp, Burnis
Larry
VIP
VIP
Viestit: 2700
Liittynyt: 29.10.2009 17:23

Re: TÄRKEÄÄ: Ismolaitela.comin tulevaisuus?

Viesti Kirjoittaja Larry »

Joo, tulevaisuus :-D
Avatar
Japp
VIP
VIP
Viestit: 3229
Liittynyt: 24.1.2010 14:36

Re: TÄRKEÄÄ: Ismolaitela.comin tulevaisuus?

Viesti Kirjoittaja Japp »

Moo, jotta musta tulis aktiivijäsen ni tääl pitäs olla vähä aktiivisempaa (:
Hirveen hiljasta, viestejä ei tuu muualle ku päivän :), mikä vituttaa ja mitä söit viimeksi :pokeri:
Enemmän kivoja uusi topikkeja PLIIIIIIS
Suomi-Japp-Suomi
Leona Rambo Ekku Iivo Oiva

We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Avatar
Yarmo
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Viestit: 3049
Liittynyt: 9.5.2009 21:41

Re: TÄRKEÄÄ: Ismolaitela.comin tulevaisuus?

Viesti Kirjoittaja Yarmo »

Saksofoni kirjoitti:Joo, tulevaisuus :-D
Miksi tämäkin piti nostaa ilman mitään sanomista?
Et opi kokemuksen kautta mitään. Opit vain pohtimalla kokemuksia.
Lukittu